CNAIR vrea să modernizeze Transfăgărășanul între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada

Data publicării:
O mașină circulă pe Transfăgărășan pe 1 septembrie 2022.
CNAIR vrea să modernizeze Transfăgărășanul între Piscul Negru și Cabana Bâlea Cascada. Foto: Casian Mitu/Inquam Photos

CNAIR a început consultarea de piață pentru planul de modernizare a Transfăgărășanului între Piscul Negru şi Cabana Bâlea Cascada, informează Agerpres.

Cei interesaţi pot emite puncte de vedere, observaţii şi precizări timp de 30 de zile.

Sursa de finanţare a viitorului contract vor fi fondurile europene - Programul Operaţional de Transport, iar activităţile şi serviciile ce vor fi realizate vor fi efectuarea expertizei tehnice, care să promoveze intervenţiile asupra drumului existent, pentru ca circulaţia sa fie deschisă tot timpul sau pentru o perioadă cât mai îndelungată de timp pe secţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscul Negru) şi kilometrul 130 (Cabana Bâlea Cascada).

"Proiectul de modernizare urmăreşte atingerea a două deziderate, respectiv aducerea şi îmbunătăţirea infrastructurii rutiere existente la nivelul parametrilor optimi de funcţionare (acolo unde aceşti parametri se află la nivel mediu). În esenţă, se urmăreşte, pe cât posibil, menţinerea drumului în circulaţie pentru o perioadă cât mai lungă de timp", se menţionează într-un comunicat CNAIR.

Extinderea perioadei în care se poate circula pe acest segment de drum va ajuta la dezvoltarea economiei locale, se arată în comunicatul companiei de drumuri.

"Pentru DN 7C, proiectul de modernizare va deveni un motor pentru dezvoltarea economică şi se va axa pe dezvoltarea turismului, o ramură economică dezvoltată cel mai mult în zona de influenţă a proiectului, prin creşterea accesibilităţii spre şi dinspre zonele în care turismul este prezent sau în care turismul poate prospera prin valorificarea potenţialului existent. Modernizarea implică şi creşterea calităţii vieţii şi a condiţiilor de mediu ale cetăţenilor din zonele adiacente drumului, precum şi a condiţiilor în care se desfăşoară traficul, toate aceste elemente contribuind activ la valorificarea Transfăgărăşanului din punct de vedere turistic", subliniază sursa citată.

CNAIR vrea ca Transfăgărăşanul să aibă parte şi de consolidări, lucrări de scurgere a apelor, lucrări de siguranţă rutieră, precum şi de parcări noi şi spaţii pentru comercianţi.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri