Cod galben în vestul țării până vineri seară. Sunt așteptate vijelii și căderi de grindină

Data actualizării: Data publicării:
O umbrelă ținută de un copil este dată peste cap de vânt, în București, pe 24 octombrie 2017.
Jumătatea de vest a țării este sub cod galben până vineri seară. Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Jumătatea de vest a țării intră de joi sub cod galben de vreme rea până vineri seară, fiind așteptate ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice dar și căderi de grindină, transmite Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Un prim cod galben a fost anunțat pentru 12 județe din nord-vestul țării începând cu ora 12:00 și până în această seară la ora 21:00.

Astfel, sunt așteptate ploi cu averse torențiale, căderi de grindină și rafale puternice de vânt în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, dar și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.

Un al doilea cod galben de vreme rea a fost anunțat de joi seară, de la ora 21:00 și până vineri seară, la ora 23:00.

De data aceasta zona afectată se extinde și va cuprinde nu doar zona afectată de primul cod din vestul țării, dar și județele Sibiu, Brașov, Covasna, Harghita și Mureș, fiind afectat, parțial și județul Suceava. De asemenea, vreme rea va fi și în Timișoara și Caraș-Severin.

Aici vor fi ploi torențiale însoțite de descărcări electrice, dar și rafale puternice de vânt și vijelii, pe durate scurte. Cantiatea de ploi va depăși 20 - 25 de litri pe metru pătrat, iar în unele regiuni peste 40 de litri pe metru pătrat.

De asemenea, ANM transmite că vremea va rămâne instabilă timp de mai multe zile în regiunile intracarpatice și la munte.

 

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri