Video&Foto Contrabandă cu metale prețioase. Aproape 3,5 kilograme de bijuterii din aur, ascunse la motorul unui autocar de transport persoane

Data actualizării: Data publicării:
1682499707341-19080-S4
Sursa foto: Poliția de Frontieră

A ascuns aproape 1.200 de bijuterii la motorul unui autocar și a crezut că va scăpa neprins. Este planul eșuat al unui cetășean turc, care a încercat să introducă în România aproape 3,5 kilograme de aur. În urma controlului din Vama Giurgiu, polițiștii de frontieră i-au confiscat marfa și au deschis, pe numele lui, dosar penal pentru contrabandă.

Captura a fost făcută marți, în jurul orei 21:30, în Vama Giurgiu, pe sensul de intare în țară. Inelele, lanțurile, brățările și cerceii din aur erau ambalate în 5 pachete, pe care cetățeanul turc le ascunsese într-un loc special amenajat în compartimentul motor al autocarului.

"În urma inventarierii bunurilor descoperite, a rezultat că erau 1.199 bijuterii din material galben și alb, presupus a fi aur, în greutate totală de 3.445 grame. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite în autocar aparțin unui cetățean turc, în vârstă de 55 de ani, care nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate", spun reprezentanții Poliției de Frontieră.

Potrivit celor declarate de bărbat oamenilor legii, bijuteriile, în valoare totală de aproximativ 861.250 lei, urmau să ajungă pe piața din București.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Sursa foto: Poliția de Frontieră

"Întreaga cantitate de bijuterii a fost ridicată pentru continuarea cercetărilor, urmând a fi predată Trezoreriei Municipiului Bucureşti în vederea expertizării, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun", au mai transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Bărbatul de 55 de ani este cercetat pentru contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal.

Nu este primul caz de acest fel. La începutul anului, tot în Vama Giurgiu, un alt cetățean turc a încercat să introducă aur în România prin aceeași metodă. Bărbatul a ascuns peste 5 kilograme de bijuterii la motorul mașinii.  La control, însă, polițiștii de frontieră au descoperit și au confiscat aurul în valoare de peste 1,2 milioane lei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri