Video Cu ce își ocupă timpul taximetriștii aflați la volan? Unul a fost filmat când juca la păcănele, altul avea pornite 10 ecrane pe bord

Data actualizării: Data publicării:
taximetrist
Un șofer de taxi din Cluj a fost filmat în timp ce avea pornite 10 ecrane pe bord. Foto: Captură video

O cursă liniștită spre casă s-ar putea transforma oricând într-una spre spital. Explicația? Unii taximetriști obișnuiesc să aibă ocupații periculoase la volan. Un conducător auto din Vaslui, de exemplu, a fost filmat de un client în timp ce juca la păcănele și este căutat acum de polițiști, iar un alt șofer de taxi din Cluj avea pornite 10 ecrane pe bord.

Un taximetrist din Vaslui a fost filmat de un client în timp ce conducea și juca la păcănele pe telefon. Asta deși este interzis prin lege. A riscat prin gestul său viața pasagerului, dar și propria viață. "Așa poți muri din cauza unui neatent", a comentat clientul taximetristului, care a trimis filmarea presei locale.

Un alt șofer de taxi imprudent a fost surprins recent și în Cluj-Napoca. Avea nu mai puțin de 10 ecrane pornite pe bord. Se uita inclusiv la programe tv, iar în boxe răsuna muzica.

-Eu zic că are toate aplicațiile de waze, hărțile de pe toate continentele părerea mea, deci omul nu ar trebui să facă taxi. Îți ia un pic din vizibilitate, un unghi mort poate să ducă la o tragedie, pe ăsta l-aș opri și i-aș lua autorizația.

-E de la NASA? Sau face IT în mașină? E microbuz? Poate s-o mutat, n-are casă omul și și-a luat tot arsenalul după el.

-Da ce-s astea? E tabletă, cu telefoane, cu... e tare. Haha.
R: Dvs. Aveți atâtea?
-Nu, eu am una singură.
R: Credeți că e periculos?
-Foarte periculos n-ai vizibilitate, te încurcă.

Dincolo de ridicolul situației, specialiștii atrag atenția că timpul de frânare poate crește dacă suntem distrași de telefonul mobil la volan.

Fenomenul este destul de grav în rândul șoferilor și în ultimele luni din ce în ce mai mulți șoferi au fost prinși în timp ce se jucau pe telefoanele mobile sau scriau mesaje sau scroll-au pe rețelele de socializare.

Ioan Lazăr – inspector Poliția Rutieră Timiș: Pentru folosirea telefonului mobil este prevăzută o sancțiune cu amendă de la 870 de lei pânp la 1.120 de lei la care se adaugă aplicarea unei sancțiuni complementare de 4 puncte penalizare.

Iar dacă în timp ce folosesc telefonul, șoferii încalcă încă o regulă de circulație, atunci vor rămâne automat pietoni pentru 30 de zile.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri