Cum au fost prinși doi cetățeni irakieni care încercau să intre ilegal în România

Data actualizării: Data publicării:
Doi cetateni irakeni au dat 10 000 de euro de persoana sa ajunga in anglia

Doi cetățeni irakieni au încercat să intre ilegal în România ascunși pe osia remorcii unui camion înmatriculat în Turica, informează Poliția de frontieră Giurgiu. Cei doi, în vârstă de 17 și 19 ani intenționau să ajungă în Anglia.

La cercetari, polițiștii de frontieră au aflat de la cei doi tineri irakieni că s-au urcat pe osia autocamionului cu sprijinul șoferului, într-o parcare din Turcia, în schimbul sumei de 10.000 de euro fiecare. Totodată, cei doi au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Anglia.

Conform protocolului româno-bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Totodată, şoferul turc este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. Cetăţeanul turc a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu care a dispus arestare preventivă a acestuia pentru o perioada de 30 de zile.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri