Cum se apără tânărul australian care și-a înjunghiat tatăl pentru că i-a smuls cablul de internet

Data actualizării: Data publicării:
daniel chapman
Crima s-a petrecut pe 2 octombrie 2016. Foto: Daniel Chapman

Daniel Chapman (22 de ani), care și-a înjunghiat mortal tatăl pentru că i-a cerut să nu se mai joace pe computer, spune că reacția sa nu a fost una inteționată.

daniel chapman
Crima s-a petrecut pe 2 octombrie 2016. Foto: Daniel Chapman

Crima s-a petrecut pe 2 octombrie 2016. Enervat de faptul că Daniel nu se putea desprinde de fața calculatorului ca să vină la cină, tatăl său, Stephen Chapman (56 de ani), a intrat în camera acestuia și i-a cerut să plece din casa lui, precizând că nu îi mai tolerează comportamentul și dependența de jocuri video.

Reacția violentă a tânărului a venit în momentul în care tatăl său a încercat să smulgă firul de internet din unitatea computerului, scrie Sindney Morning Herald. Daniel Chapman a pus mâna pe un cuțit de vânătoare pe care îl avea în cameră și a împlântat lama de 14 centimetri lungime în tatăl său.

„L-am înjunghiat”, i-a spus apoi mamei sale, Elaine, ducându-se în bucătărie.

Speriată, femeiea a sunat din greșeală la 999, numărul de urgență din Regatul Unit, nu din Australia, iar când ambulanța a ajuns în fața casei din Moorebank a familiei, era deja prea târziu.

Tânărul va primi verdictul judecătorilor pe 16 noiembrie.

Pe durata procesului, un psihiatru a spus că Daniel suferă de o tulburare de spectru autist (TSA). În momentul în care a comis crima, tânărul renunțase de două săptămâni la tratamentul pe bază de Prozac. Acesta ajunsese să petreacă 20 de ore în fiecare zi în fața computerului.

„A făcut un lucru teribil. Și-a ucis tatăl. Nu a făcut-o din intenție. Regretă acum, a suferit destul din cauza sentimentului de vinovăție”, a declarat avocatului lui Daniel Chapman, Greg Smith.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri