DIGI este lider național la acoperirea cu semnal

Data actualizării: Data publicării:
DIGI_
DIGI este lider național la acoperirea cu semnal

DIGI are cea mai bună acoperire națională a semnalului pentru serviciile de telefonie mobilă. O spune Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, care a făcut măsurători în perioada mai-octombrie a acestui an. Cu o acoperire de 98,8% din totalul populației, DIGI s-a clasat pe primul loc.

DIGI acoperă cu servicii de voce mobilă un procent de 98,8% din totalul populației, arată datele Autorității Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Digi este primul în clasament, urmat de Orange România și Telekom Mobile, care își împart locul doi, cu 98,5%. Pe locul trei regăsim Vodafone România, cu o acoperire națională a semnalului pentru serviciile de telefonie mobilă de 98,4%.

Campania ANCOM de verificare a acoperirii s-a desfășurat în perioada mai-octombrie a acestui an.

Acoperirea cu semnal a localităților a fost măsurată prin parcurgerea drumurilor accesibile, a bulevardelor și străzilor principale și secundare.

Au fost verificate peste 13 mii de localități , care aveau mai mult de zece locuitori, fiind totodată parcurşi peste 240.000 de km pe drumurile naţionale, judeţene, orăşeneşti şi comunale. 

Acoperirea cu servicii de voce a fost calculată ca raportul dintre suma populaţiei acoperite şi populaţia totală a României.

DIGI este și operatorul de telefonie mobilă cu cea mai spectaculoasă creștere a acoperirii naționale cu semnal, de la 95,42% în 2019, la 98,8% în acest an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri