Din dorința de a scăpa de școală, trei elevi au băgat întreaga clasă în carantină pentru zece zile. Cum au reușit să facă acest lucru

Data actualizării: Data publicării:
Excited students checking exam grades online
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Trei elevi ai unui liceu din orașul elvețian Basel au băgat toată clasa în carantină pentru zece zile după ce și-au falsificat rezultatele testelor Covid-19 în încercarea de a scăpa de ore.

Alături de cei 25 de colegi, au intrat în izolare și profesorii care au ținut cursuri în respectiva clasa, toate acestea pentru ca cei trei să poată sta acasă.

Potrivit ziarului elvețian Blick, citat de Reuters, adolescenții au reușit să falsifice mesajele primite prin intermediul aplicației de urmărire a contactelor Covid-19.

„Asta nu este doar o farsă copilărească, ci este un incident grav”, a declarat Simon Thiriet, purtător de cuvânt al departamentului educațional din Basel, pentru Blick.

Acum, școala intenționează să formuleze plângeri penale pe numele celor trei elevi pentru falsificarea „documentelor relevante de sănătate”. Cu toate acestea, ei nu vor fi exmatriculați.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri