Director în cadrul Autorității Vamale Române, reținut de DNA. Ar fi primit 1 milion de lei mită ca să "șteargă" o datorie la stat

Data publicării:
plic intins
Banii au fost încasați în două tranșe, spun procurorii DNA. Sursa foto: Profimedia Images

Un director din cadrul Autorității Vamale Române a ajuns după gratii pentru că ar fi luat mită 1.000.000 de lei de la un om de afaceri. Nicolescu Dinu-Octavian, director economic la Ministerul Mediului la data faptei, este cercetat pentru trafic de influență, după ce i-ar fi promis omului de afaceri că va interveni pentru anularea unei datorii la stat de aproape 6 milioane de lei. Afaceristul a rămas, însă, și cu banii dați, și cu datoria neștearsă. 

Potrivit procurorilor DNA, bărbatul, director economic în cadrul Ministerului Mediului la acea vreme, ar fi cerut mita de un milion de lei printr-un intermediar. 

"În luna aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, i-ar fi pretins unui om de faceri (martor în cauză) suma de 1.000.000 lei pentru a-și exercita influența pe care acesta ar fi lăsat să se înțeleagă că o avea asupra unor funcționari publici din cadrul Ministerului Mediului și că i-ar determina pe aceștia să dispună anularea obligațiilor fiscale, în valoare de 5.699.189 lei, pe care societatea omului de afaceri le avea de achitat către Administrația Fondului pentru Mediu", se arată în comunicagtul DNA.

Cei doi au bătut palma astfel că inculpatul ar fi primit, prin același intermediar, banii în două tranșe: 500.000 de lei pe 13 aprilie 2020, respectiv 495.000 de lei o zi mai târziu. 

"Precizăm că presupusul „litigiu” pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administrația Fondului pentru Mediu nu a fost 'rezolvat' până în prezent", transmit procurorii. 

Pentru fapta sa, bărbatul a fost reținut 24 de ore pentru trafic de influență și urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri