Sari la conținut

A fost lansată o nouă Barbie: prima păpuşă cu hijab

Când Barbie şi-a făcut debutul în 1950, avea părul blond, piele albă şi accesorii la modă. De atunci, faimoasa păpușă a suferit numeroase schimbări. Cea mai nouă păpusă Barbie are are pielea închisă la culoare, muşchi de atletă şi hijab. 

 

Foto: Gulliver/Getty Images

Păpuşa, creată după scrimera olimpică Ibtihaj Muhammad, a fost prezentată luni seară la gala Glamour Women of the Year de la New York. 

Ibtihaj Muhammad, care a fost prima atletă americană care a concurat la Jocurile Olimpice purtând hijab, a câştigat medalia de bronz cu echipa de sabie la Rio de Janeiro 2016. 

”Momentul perfect pentru a purta hijab este chiar aici”, a spus Muhammad arătând păpuşa în cadrul galei. 

Într-un interviu publicat marţi, sportiva în vârstă de 31 de ani îşi amintea cât de important a fost pentru ea în copilărie să se joace cu păpuşile - chiar şi atunci când se antrena - şi ”mă imaginam în locuri în care societatea îmi spunea că nu am voie”, scrie News.ro. 

Glamour Celebrates 2017 Women Of The Year Live Summit

Foto: Gulliver/Getty Images

Ea a subliniat faptul că apariţia unei păpuşi care întruchipează a femeie puternică musulmană reprezintă ceva ”revoluţionar”, mai ales în momente în care unele discursuri sunt încărcate de bigotism. 

Barbie cu hijab face parte din linia ”Shero” de păpuşi produse de Mattel, fiind inspirată de femeile care depăşesc barierele sociale, precum Misty Copeland, care a fost prima femeia africano-americană dansatoare principală la American Ballet Theater, dar şi modelul supraponderal Ashley Graham. 

Ibtihaj Muhammad a mulţumit companiei Mattel pe pagina de Facebook pentru că face parte din familia Barbie Romania Shero.  

”Programul Barbie Romania Shero recunoaşte femeile care depăşesc bariere pentru a inspira generaţii de fete şi sunt încântată să mă alătur acestui incredibil grup de femei. Sunt mândră să ştiu că fetiţele din toată lumea se pot juca cu Barbie Romania care a ales să poarte hijab. Este un vis din copilărie devenit realitate”, a scris sportiva. 

Pe aceeași temă