A intrat în comă și s-a trezit peste patru zile mamă. Tânăra de 18 ani nici măcar nu știa că e însărcinată

Data actualizării: Data publicării:
Ebony Stevenson
Foto: Facebook/Ebony Stevenson

BBC spune povestea ciudată a unei adolescente din Marea Britanie care a intrat în comă după ce a mers într-o seară la culcare cu dureri de cap și s-a trezit patru zile mai târziu… mamă. Nu mică i-a fost mirarea când asistentele i-au pus în brațe o fetiță și i-au spus că a născut prin cezariană.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ebony Stevenson, o studentă de 18 ani, nici măcar nu știa că este însărcinată atunci când a mers la culcare cu o stare generală de rău și dureri de cap. Transportată de urgență la spital, după ce a suferit o serie de convulsii, medicii au descoperit că era însărcinată.

Fetița s-a dezvoltat în unul dintre cele două utere ale studentei - o anomalie medicală rară, cunoscută sub numele de uter didelf.

Când s-a trezit din comă, în data de 6 decembrie 2018, Ebony deja născuse prin cezariană o fetiță de 3,45 kilograme.

„Un adevărat miracol”

Tânăra a explicat că nu a observat sarcina, din moment ce abdomenul nu i s-a modificat, iar ciclul menstrual nu a suferit schimbări.

„A fost o experiență ireală să-mi cunosc bebelușul. Parcă îmi părăsisem propriul corp. Mi-am făcut griji că nu o să mă atașez de ea, pentru că nu m-am pregătit deloc pentru sosirea ei, însă cred că e uimitoare. Este un adevărat miracol”, a spus studenta despre fetița ei, pe care a botezat-o Elodie.

Mama lui Ebony, Sheree, în vârstă de 39 de ani, a spus că a sunat la urgențe când a văzut că fiica ei se simte din ce în ce mai rău.

Medicii au descoperit că starea ei era cauzată de o afecțiune specifică femeilor însărcinate - preeclampsie (n.r. hipertensiune arterială și prezența de proteine în exces în urină după săptămâna 20 de sarcina). I-au spus mamei că tânăra este însărcinată și trebuie să fie supusă imediat unei cezariene.

La numai trei ore de la primele convulsii, a venit pe lume Elodie. Medicii cred că Ebony a dus sarcina până la termen, luând în considerare greutatea micuței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri