Adrian Cioroianu: Vor apărea pretendenţi, oameni care se vor prezenta drept copii necunoscuţi ai Regelui Mihai

Data actualizării: Data publicării:
cioroianu

Ambasadorul Adrian Cioroianu, delegat permanent al României pe lângă UNESCO, a vorbit despre situația din familia regală, pe fondul deteriorării stării de sănătate a Regelui Mihai, informează news.ro.

cioroianu
Adrian Cioroianu

„Nu v-aş sfătui să vă cantonaţi cu judecata la informaţiile de ultimă oră. E un proces mai lung. Evident că tot ce se întâmplă are legătură cu deteriorarea stării de sănătate a Regelui Mihai. Sper să nu vă surpindă dacă or să mai apară pretendenţi. Nu neapărat care trăiesc în România. Unii dintre ei din afară şi care se vor prezenta ca fiind parte din familia regală, eventual copii necunoscuţi ai regelui Mihai”, a declarat istoricul Adrian Cioroianu la Gaudeamus, la evenimentul de lansare a cărţii „Margareta a României. O principesă în serviciul ţării regăsite”, editată de Curtea Veche Publishing.

„Ca profesor de istorie, vă spun că este o poveste care se întâmplă de fiecare dată când aşa ceva apare într-o casă regală: copii din flori, copii care se pretind din flori, femei care au trăit sau nu au trăit cu un personaj anume. Acestea sunt parte din peisajul obişnuit al oricărei poveşti legate de o casă regală. Ce se întâmplă la noi în momentul de faţă este parte dintr-un fenomen mult mai larg al poveştilor regale din casele regale acolo unde există”, a completat ambasadorul.

Istoricii au fost şocaţi de amploarea problemelor cu care se confruntă Casa Regală, a mărturisirilor şi controverselor din jurul acesteia.

„Vom vedea astfel de oameni, care să spună Eu sunt copilul regelui Mihai şi am aflat alaltăieri şi vreau analiză de ADN. Pe de altă parte, aceste probleme s-ar putea gestiona într-o manieră ceva mai discretă. Nu pot să neg că şi noi (istoricii, n.r) am fost puţin şocaţi de amploarea pe care au luat-o anumite mărturisiri de familie, schimburi epistolare, care nu ştiu dacă deservesc imaginea pe care o au românii despre aceste personaje”, a conchis Adrian Cioroianu.

Un scandal între Casa Regală şi Nicolae Medforth-Mills a izbucnit în urmă cu două săptămâni, când fostul principe a fost acuzat de tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa acestuia din Elveţia, unde a forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane. Fostul principe Nicolae a transmis atunci că nu înţelege „agresivitatea” Casei Regale de a face tot posibilul să îl împiedice să îşi vadă bunicul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri