Antena 3, confruntată cu un nou proces. Reclamant, un senator USR

Data actualizării: Data publicării:
Mihai Gotiu la INML Inquam Photos Octav Ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Senatorul USR Mihai Goțiu a declarat că va acționa în instanță Antena 3, după ce postul a susținut că el ar fi sărit cu un târnăcop la jandarmi, iar drept dovadă au fost prezentate niște imagini care fuseseră, de fapt, realizate în cadrul unui proiect artistic din 2013. Pentru aceste imagini, postul fondat de Dan Voiculescu a primit și o amendă de la Consiliul Național al Audiovizualului.

Mihai Gotiu la INML Inquam Photos Octav Ganea (3)
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Da, voi da în judecată Antena 3 și «vedetele» ei. «Cheta» publică deschisă de Mihai Gâdea (susținut și de alte vedete ale postului), pentru a strânge suma de 300.000 de lei, datorată după ce a pierdut procesul cu Kovesi (Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA - n.r.), m-a convins că e cazul să dau în judecată Antena 3”, a anunțat senatorul USR pe pagina sa de Facebook.

Politicianul arată că, în calitate de fost jurnalist, a ezitat să deschidă proces, iar printre motive se numără faptul că la respectiva televiziune lucrează și „reporteri care își fac onest meseria”.

„Chiar dacă amenda dată ca sancțiune de CNA, săptămâna trecută, de 10.000 de lei, este derizorie, aveam încă rezerve în privința unui proces. Chiar și la Antena 3 există reporteri care își fac onest profesia, durata proceselor în România nu e un factor motivant și faptul că, în activitatea mea am, totuși, alte priorități, m-au făcut să nu mă gândesc, până acum, serios, la o acțiune în justiție. Victimizarea vedetelor de la Antena 3 de după procesul pierdut cu Laura Codruța Kovesi a umplut, însă paharul. Nu, nu e Gâdea vreun erou național. Nu, nu i-a făcut Justiția vreo mare nedreptate. În loc să-și asume greșeala, domnul Gâdea și alți colegi de-ai lui apelează la o penibilă cerșetorie publică, de parcă ei ar fi cei care au nevoie de sprijin și de subscripție națională!”, scrie Goțiu pe Facebook.

Senatorul USR mai spune că, în cazul său, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, „s-a mințit cu tupeu și fără scrupule” și că nici măcar după decizia CNA, postul nu și-a prezentat scuze.

„Chiar dacă procesul va dura mult, chiar dacă atacurile la adresa mea se vor intensifica, ne vom vedea în instanță. Pentru că oamenii care urmăresc Antena 3 trebuie să afle că au fost și sunt mințiți pe față, pentru că cei care nu îi urmăresc trebuie să știe că nu luptăm degeaba pentru Justiție în România”, își încheie Mihai Goțiu postarea.

Într-o emisiune Antena 3 din 17 decembrie 2017, au fost prezentate imagini cu reprezentantul USR ținând în mână un târnăcop și luptându-se, aparent, cu doi jandarmi. Imaginile au fost însoțite de burtiere pe care se putea citi: „Imagini incredibile cu unii lideri #Rezist” și „Octombrie 2013, actualul vicepreședinte al Senatului, Mihai Goțiu, sare la bătaie cu un târnăcop”. „Domnul Goţiu, am găsit iarăşi nişte imagini foarte interesante, dânsul este senator USR şi vicepreşedinte al Senatului României. Iată câteva imagini cu domnul Goţiu, luptându-se cu jandarmii, este cel cu târnăcopul în mână. Domnul Goţiu, luptându-se cu jandarmii. E vorba de acele proteste împotriva gazelor de şist, sau aici, tot domnul Goţiu, din alt unghi, cu lopata în mână luptându-se cu jandarmii”, a spus moderatorul Răzvan Dumitrescu în emisiune.

Captura Antena3
Sursă foto: vice.com

Imaginile erau de fapt parte a înregistrării unei piese de teatru experimental.

Consiliul Național al Audiovizualului a amendat pentru acest episod postul Antena 3 cu 10.000 de lei.

Săptămâna aceasta, postul Antena 3, Mihai Gâdea și Mugur Ciuvică au fost condamnați, în solidar, de magistrații Curții de Apel Ploiești, la plata unor daune morale de 300.000 lei către procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri