Bonton. Tradiție în tendințe - povestea reinterpretată a iei românești

Data publicării:
ia

După ce a făcut carieră în modă la Shanghai şi a câştigat locul I la China Fashion Week, o româncă s-a întors acasă şi insuflă o nouă viaţă costumului popular. Iraida Florea este fascinată de costumul popular românesc, pe care a decis să-l scoată în lume sub o nouă formă. Duminică, de la 17:30, la emisiunea Bonton, aflăm întreaga poveste.

Iraida Florea este unul dintre putinii români care au cucerit China. A câştigat locul I la China Fashion Week 2015, pentru cel mai bun show teatral şi a coordonat proiecte importante la nivel internaţional. Are o experienţă de mai bine de 15 ani în industria modei şi a trăit cam tot atât la Shanghai. Iar după ce numele ei a devenit cunoscut în Asia, a revenit în ţara natală pentru un proiect dedicat iei româneşti.

Iraida Florea - director de creaţie: Nu este vorba numai despre ie, ci este vorba despre întregul costum etnic românesc. Îmi place mai mult ideea de costum, pentru că este ceva întreg, este ceva care ne defineşte sau care ne-a definit foarte bine şi în vremuri grele şi în vremuri frumoase.

Din 2016 până acum, Iraida Florea a colecţionat costume populare, le-a aflat poveştile şi le-a scris în cărţi. Două albume de fotografie, însoţite de poezii şi de legende au fost tipărite până acum şi prezentate în ţară şi în străinătate.

Iraida Florea - director de creaţie: Trebuie să arătăm şi altor popoare şi altor naţiuni că şi noi, în România, avem lucruri excepţionale, avem valori, valori spirituale, valori culturale.

Iraida Florea creează ţinute moderne care au la bază costumul popular. Apoi organizează şi realizează şedinţe foto în diverse locuri din România. De curând, a montat chiar şi un spectacol dedicat centenarului. Descoperiţi duminică, de la 17:30, la Bonton, povestea reinterpretată a iei româneşti.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri