Câinii campioni, o pasiune scumpă

Data publicării:
caini2

Câinii sunt cu adevarat cei mai buni prieteni ai omului. Cristi Misici îşi tratează cei şase patrupezi pe care îi are ca pe nişte adevăraţi atleţi. Unul dintre ei, un brac german în vârstă de patru ani, a ajuns luna aceasta campion mondial la vănătoare. Propietarii de câini care vor performanţă plătesc şi 400 de euro pe lună pentru mâncare şi dresaj.

Cristi Misici s-a îndrăgostit de bracul german în urmă cu aproape un deceniu, la vânătoare. Un an mai târziu, şi-a cumpărat primul câine. Acum are şase. Printre ei şi un campion mondial.

Cristi Misici, proprietar de câine-campion: Pe Willy l-am luat la şapte luni şi jumătate.

Luna trecută, Cristi a devenit primul român al cărui câine a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la un campionat mondial de vânătoare, la care au participat 30 de câini din aceeaşi rasă veniţi din toate colţurile lumii. A avut de trecut trei probe, dintre care una, în apă.

Pe Willy a dat o mie de euro. Între timp, însă, banii investiţi în câine au tot crescut, la fel şi munca şi dresajul pentru pregătirea lui. 60 de euro pe lună îl costă doar mâncarea.

Cristi Misici: Nutriţia este foarte importantă, ca şi la un campion. Bobiţe, dar compensate cu vitamine, cu carne, cu alt raport nutritiv pentru ca câinele să fie într-o formă foarte bună înaintea competiţiilor.

Ciprian Todea, preşedinte Clubul Național Câini de Aret: Întreţinerea normală a unui câine de performanţă este cel puţin între 300 şi 400 de euro pe lună, la care se adaugă plata antrenorilor, plata pieselor de vânat pentru antrenament.

O investiţie deloc mică. Iar Cristi mai are, pe lângă Willy, încă cinci câini, printre care și Aria. Nu regretă însă, niciun leu investit în pasiunea sa.

Cine vrea un câine care să facă performanţă trebuie în primul rând să se orienteze să cumpere un pui cu pedigree, dacă se poate, din părinţi campioni, iar aceştia nu sunt deloc ieftini. Aria, de exemplu, valorează mai mult de 500 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri