Cât valorează Netflix

Data actualizării: Data publicării:
Netflix Partners With SoftBank For Japan Launch
TOKYO, JAPAN - SEPTEMBER 02: A smart phone sits on display during the launch event for Netflix service in Japan at SoftBank Ginza store on September 2, 2015 in Tokyo, Japan. Netflix Inc. partnered with Japan's SoftBank Group Corp. for the Japan launch of its video-streaming service on September 2, 2015. (Photo by Ken Ishii/Getty Images)

Valoarea de piaţă a Netflix a depăşit 100 de miliarde de dolari, după ce, în ultimul trimestru al lui 2017, a reuşit să atragă peste 8 milioane de abonaţi noi. Ca o comparaţie, în octombrie 2016, platforma avea o valoare de piaţă de două ori mai mică, în jur de 50 de miliarde de dolari.

Decizia de a se extinde inclusiv în Europa a fost una bună, în condiţiile în care peste 6 milioane de abonaţi dintre cei noi vin din afara Statelor Unite.

La nivel mondial, Netflix a încheiat anul cu peste 117 milioane de abonaţi. Pentru anul acesta, Netflix va continua să investească în conţinutul propriu până la 8 miliarde de dolari.

Anul trecut, pe acest sector, a înregistrat pierderi de 39 de milioane de dolari, după ce a oprit difuzarea unor producţii proprii - precum House of Cards. S-a renunţat atunci la colaborarea cu actorul Kevin Spacey, cel care juca rolul principal, din cauza scandalului sexual în care a fost implicat.

Platforma Netflix este disponibilă în România din ianuarie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri