Cine este Nabi, cățelușa care în urmă cu două zile a descoperit cocaină într-o mașină la PTF Porțile de Fier 1

Data publicării:
nabi2

Vă invităm să o cunoaşteți pe Nabi, căţeluşa care, în urmă cu două zile, a descoperit aproape jumătate de kilogram de cocaină într-o maşină, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier 1. Ea este unul dintre cei mai buni câini poliţişti din lume specializaţi în depistarea de droguri. Misiunea ei este la graniţa cu Serbia, unde de-a lungul timpului a găsit cantităţi importante de stupefiante.

Nabapa sau Nabi, îi spun „colegii” de la Poliţia de Frontieră Mehedinţi. Este unul dintre poliţiştii de nădejde de la graniţa cu Serbia. Are 8 ani şi 7 luni şi este specializată în descoperirea de stupefiante. Iar de când are insigna de poliţist, nu a dat niciodată greş. Cea mai recentă misiune a ei a fost acum două zile, când a descoperit aproape jumătate de kilogram de cocaină într-o maşină care încerca să intre în România pe la Porţile de Fier 1.

Agent şef adj. Liviu Marian, SPF Drobeta Turnu Severin: Dacă aţi fi fost atunci să vedeţi în ce stare era şi cât de agitată era, şi cum căuta... A punctat mai multe locuri. A fost disimulată în mai multe pacheţele. În bordul maşinii au fost mai multe compartimente şi fiecare compartiment îl lua şi-l semnala, în parte. Ce e, tată? Aţi văzut? A detectat substanţa, a luat poziţia „aşezat” şi aşteaptă recompensa. Bravo! Bravo, fata! Ea este ca şi copilul meu. Am crescut-o de la vârsta de patru luni de zile.

Nabi şi Liviu sunt atât parteneri în misiuni, cât şi buni prieteni în timpul liber. Împreună se antrenează cinci ore pe zi, se joacă şi păzesc graniţa în ture de câte 12 ore.

Agent şef adj. Liviu Marian, SPF Drobeta Turnu Severin: Ea îşi face treaba pentru ce a fost antrenată şi nu-l trădează pe stăpân.

În cei 8 ani şi jumătate de când formează o echipă, cei doi au fost mereu de nota 10. Iar, în 2013, Nabi a obţinut şi locul 4 la un concurs internaţional al câinilor poliţişti dresaţi în descoperirea de droguri.

Agent şef adj. Liviu Marian, SPF Drobeta Turnu Severin, arată carnetul de note al lui Nabi cu 10 pe linie: Căutarea în vehicule - 10, căutarea în încăperi - 10, căutarea în colete - 10. Media generală - 10.

37 de câini, antrenaţi pentru a lua urma infractorilor şi a descoperi ţigări, droguri şi chiar explozivi sunt acum în dotarea Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Corina Moraru, purtător de cuvânt Poliţia de Frontieră Mehedinţi: Cele mai notabile rezultate sunt pe detectarea tutunului. Aceştia sunt minunaţi. Practic, fac ceea ce pentru om este imposibil.

Nabi ar fi trebuit să iasă la pensie acum 2 ani. Pentru că a avut rezultate excepţionale, poliţiştii au decis că trebuie să rămână în continuare cu ei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri