Sari la conținut

Concurs de frumusețe canină: Ogarul irlandez de doi metri înălțime

Cei mai frumoşi câini din România şi din alte 13 ţări s-au întrecut la Craiova. Peste o mie de exemplare din 100 de rase au fost aduse la cel mai mare concurs de frumuseţe canină din ţară. De la cele mai mici patrupede şi până la cele de talie mare, toate au fost atracţia vizitatorilor.

Dermot este un ogar irlandez în vârstă de trei ani. Când stă în două labe, depăşeşte doi metri înălţime. Stăpâna a venit cu el din Cehia.

Jitka Konecna, participant Cehia: Câinele meu este ca şi copilul meu, este foarte dulce şi drăguţ.

Mai mari sau mai mici, mai drăgălaşi sau mai fioroşi, peste o mie de câini au umplut sala centrului expoziţional din Craiova.

Manuela Rolea, reporter Digi24: Figaro este un pudel de doi ani din Serbia, care a câştigat până acum numeroase concursuri de frumuseţe, naţionale şi internaţionale.

Tudor Sălăgean, expozant Târgu- Mureş: Mastif tibetan, este o rasă foarte veche, de peste 2.000 de ani din Tibet, chiar din Tibet am mers după ei şi i-am adus şi din Rusia, cu pedigree original şi merg la expoziţii de peste trei ani de zile.

Daniela Onu, expozant Bucureşti: Ca şi copiii, foarte răsfăţaţi! Chiar dacă sunt căţei de show, sunt foarte răsfăţaţi, nu ai cum să nu răsfeţi asemenea păpuşi!

Toţi concurenţii au fost atent aranjaţi pentru a impresiona juriul concursului de frumuseţe. Arbitrii punctează aspectul, dar şi respectarea standardelor fiecărei rasei.

Lokodi Jolt, arbitru internaţional: Fiecare rasă are un standard bine determinat de Federaţia Internaţională şi arbitrii nu fac altceva decât să compare exemplarele din ring, care e cel mai apropiat de acea descriere ideală.

Concursul este o premieră pentru Craiova: au participat câini din 14 ţări, între care România, Belgia, Franţa, Serbia şi Cehia.

Sorin Tănăsie, organizator: Corpul de arbitrii pe care l-am chemat la Craiova este un corp profesionist, ceea ce a adus şi acest număr mare de expozanţi.

La final, toţi câinii premiaţi au primit diplome şi medalii.

Pe aceeași temă