Consilier general PNL acuză că spitalul metropolitan promis de PSD se micșorează până devine spital orășenesc

Data actualizării: Data publicării:
Ciprian Ciucu facebook

Ciprian Ciucu, consilier general din partea PNL în Consiliul General al Municipiului București, susține că spitalul metropolitan promis în campania electorală de PSD și invocat deseori de primarul Gabriela Firea și-a înjumătățit deja numărul de paturi.

„La început a fost amuzant, apoi ridicol, azi e deja penibil. Referitor la spitalul Metropolitan/Republican/Galactic. Gabrila Firea a făcut următoarele anunțuri succesive cu privire la capacitatea spitalului:
- în decembrie 2016 avea peste 2.500 de paturi;
- în 9 mai 2017, spilalul avea 2.000 de paturi („Adevărul”, declarație Firea)
- în 2 februarie 2018 rămăsese cu doar 1.500 de paturi;
- azi, 4 aprilie 2018, pe pagina personală de facebook îl anunță la 1.200 de paturi.
Absolut jenant! În ritmul acesta sfârșește în a-i face lui Florentin Pandele un spital orășenesc, căci și așa l-a pus pe hotarul cu Voluntariul”, scrie Ciprian Ciucu, pe contul său de Facebook.

Liberalul mai susține că la CGMB nu a ajuns vreo documentație. „Adevărul este că în tot acest timp nu a știut niciodată ce vrea să facă. În afara de vorbe, în Consiliul General nu a ajuns nimic concret, nimic scris. O administrație mai haotică decât acesta și care nu are habar despre ce vrea să facă e greu de găsit”, mai scrie Ciucu.

Postarea consilierului general al PNL vine după ce primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că a demarat procedurile pentru proiectarea sălii multifuncționale cu 15.000 de locuri și că a avut discuții referitoare la construirea unei filarmonici și a spitalul metropolitan.

„Am avut o întâlnire de lucru cu membrii echipei multidisciplinare din cadrul Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă, care lucrează în prezent la o serie de proiecte prin care sunt concretizate planurile de dezvoltare ale Municipalității. În cadrul întrevederii au fost prezentate conceptele a două proiecte: o nouă sală polivalentă și un ansamblu de locuințe sociale și de serviciu. Discuțiile au vizat, totodată, și etapele care vor fi parcurse pentru construirea unei filarmonici în Capitală, la standarde internaționale, a spitalului metropolitan cu o capacitate de 1.200 de paturi și a celor două spitale zonale din sectoarele 3 și 6, cu câte 300 de paturi fiecare”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

În campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie 2016, social-democrații promiteau, în Programul PSD pentru sănătate, că va fi construit în București, până în 2020, Spitalul republican „Carol Davila”. Acesta avea să cuprindă „peste 2.500 de paturi” și un campus medical, care să includă hotel pentru însoțitorii pacienților de 1.200 de locuri, terenuri de sport, Universitatea de Medicină și Farmacie, heliport, zonă de agrement, creșă, grădiniță și școală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri