Rămâne cea mai mare companie aviatică românească fără nume?

Data actualizării: Data publicării:
blue air facebook

Blue Air, cea mai mare companie aviatică românească, ar putea să-și schimbe numele în curând, după ce fostul proprietar al mărcii, omul de afaceri Nelu Iordache, a cerut în instanță și a și obținut returnarea acesteia. Actualii proprietari Blue Air au solicitat suspendarea temporară a sentinței, dar nu exclud nici varianta ca avioanele companiei să zboare sub un alt brand.

blue air facebook
Sursă: Facebook

Pe 24 noiembrie, Tribunalul Ialomița a decis anularea contractului de transfer de activitate încheiat în 2013 între SC Blue Air Transport Aerian SA și SC Blue Air Airline Management Solutions SRL, obligând-o pe cea din urmă să restituie activele transferate.

Ca urmare a acestei decizii, omul de afaceri Nelu Iordache a cerut, în 4 ianuarie, potrivit ziardecluj.ro, tuturor partenerilor și furnizorilor Blue Air și actualilor proprietari ai companiei să nu mai utilizeze simbolul grafic și denominarea mărcii.

Contactatat de jurnaliștii de la ziardecluj.ro, actualul director general al Blue Air, Gheorghe Răcaru, a declarat: „Deocamdată, am făcut cerere de suspendare şi bişniţarii ăştia s-au şi apucat să execute silit şi să depună notificări. (...) Dacă prin absurd o să pierdem marca Blue Air, vom zbura sub alt brand”.

În 2017, Blue Air a avut 5 milioane de pasageri și o cifră de afaceri de circa 400 milioane de euro, operând aproximativ 100 de rute. Blue Air a devenit cea mai mare companie românească în 2016, după ce a depășit compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportați.

Omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat, pe 22 decembrie 2017, de Tribunalul Bucureşti, la 6 ani şi 3 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac - Arad. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. La o săptămână distanță, Iordache a fost achitat într-un alt dosar, dosarul Transalpina.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri