Două eleve din Marea Britanie, suspendate după o farsă făcută unei profesoare. Femeia, la un pas de moarte

Data actualizării: Data publicării:
eleva, scoala, examen
Foto: Shutterstock

O școală de top din Marea Britanie le-a suspendat pe două eleve după ce acestea i-ar fi făcut o farsă unei profesoare care este alergică la alune. Instituția de învățământ susține că femeia a fost la un pas de moarte, scrie The Telegraph.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alexandra McDonald, în vârstă de 16 ani, și Maddie Colley, de 17, sunt acuzate de conducerea Școlii de Rochester, din Kent, că au pus intenționat alune pisate în apropierea profesoarei, despre care știau că a fost diagnosticată cu o alergie severă.

Elevele au fost suspendate pe o perioadă de 20 de zile, iar colegii profesoarei declară în presa engleză că farsa crudă s-ar fi putut lăsa cu grave consecințe, inclusiv deces.

Fetele se apără și spun că nu au fost parte din această farsă. Susțin că au văzut alunele pisate pe podea, însă nu au știut despre ce e vorba și nu au considerat alimentul un pericol.

Una dintre adolescente chiar a plătit 595 de lire sterline pentru un test voluntar cu detectorul de minciuni. Eleva susține că rezultatul poligrafului îi confirmă nevinovăția.

Și tatăl fetei, Peter McDonald, susține că testul poligraf, care ar fi durat nu mai puțin de două ore, îi dovedește nevinovăția fiicei lui. Acesta a dezvăluit că, potrivit experților, exista 97% șanse ca adolescenta să fi spus adevărul.

McDonald spune că a cerut conducerii instituției dovezi că fiica lui este vinovată. I s-ar fi răspuns că fetele au fost văzute râzând pe același coridor unde au fost găsite alunele pisate. Însă nu i s-a oferit nicio dovadă că acestea au fost cele care au plasat alimentul acolo.

Chiar dacă profesorii nu au fost convinși de rezultatul detectorului de minciuni, Maddie Colley este dispusă să aplice aceeași metodă pentru a-și dovedi nevinovăția.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri