Sari la conținut

Eugen Teodorovici rămâne fără diploma de la SRI. Activitatea Colegiului Național de Informații, suspendată

Colegiul Național de Informații, instituție care face parte din Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV), aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), urmează să fie desființat, informează pressone.ro. Potrivit sursei citate, ca urmare a unei anchete interne, ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici, îi va fi retrasă diploma de absolvire.

EUGEN_TEODOROVICI_180126_FINAL_CEX_PSD_041_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Eugen Teodorovici / Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Într-un răspuns oficial primit de PressOne de la Biroul de Presă al Academiei SRI se precizează că, în acest moment, „activitatea Colegiului Naţional de Informații este suspendată”.

Decizia de suspendare a activității, care va fi urmată de închiderea Colegiului, a fost generată de ancheta internă pe care conducerea ANIMV a declanşat-o după ce, în octombrie 2017, actualul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici (46 de ani), declara că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut "nici măcar o dată" pe acolo.

Mai mult, în răspunsul primit de PressOne la Biroul de Presă al Academiei SRI se spune că lui Eugen Teodorovici îi va fi retrasă diploma de absolvire a Colegiului, ca urmare a respectivei anchete interne.

Eugen Teodorovici declarase, în toamnă, că a primit o diplomă de master de la Academia Naţională de Informaţii fără să fi trecut vreodată pe la cursuri.

Pe aceeași temă