FOTO. Cum arată Laranja Mecanica, barul „preferat” de Liviu Dragnea în Brazilia

Data actualizării: Data publicării:
laranja mecanica_fb (5)

Laranja Mecanica este numele unui bar din Brazilia care a devenit cunoscut peste noapte în România. Motivul? Jurnaliștii de la Rise Project au scris că acesta ar fi unul dintre barurile preferate de Liviu Dragnea, atunci când merge în țara sud-americană. Cum arată el? Găsiți imagini în fotogaleria de mai jos.

laranja mecanica_fb (17)
laranja mecanica_fb (17)

Rise Project a scris vineri dimineață că Liviu Dragnea și Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate, sunt suspecți într-un caz de spălare de bani în Brazilia, potrivit informațiilor confirmate de procurorul federal din această țară.

Ulterior, într-o declarație de presă, președintele PSD a negat informația și a catalogat-o ca fiind „o ciorbă reîncălzită”. „M-au prins când vindeam portocale pe plajă”, a glumit el.

Potrivit sursei citate, Liviu Dragnea este suspectat că ar fi folosit bani proveniți din afaceri corupte din România la achiziția de proprietăți pe plaja din Cumbuco, la 30 de kilometri de Fortaleza, capitala statului Ceara.

Procurorul federal din Brazilia a dsclarat pentru presa locală că încearcă să determine dacă Liviu Dragnea a folosit „portocale” ca să spele bani și să achiziționeze proprietăți în Brazilia.

În portugheză, laranja, adică portocala, este termenul care desemnează interpușii, persoane băgate la înaintare de politicieni corupți sau criminali pentru a-și ascunde implicarea în diverse afaceri, mai notează Rise Project.

Astfel, cele două „portocale” ar fi Mugurel Gheorghiaș - fost coleg de facultate al lui Dragnea și fost acționar principal al TelDrum SA -  și un cetățean brazilian: Cauby Cursino Campos Junior, un fost taximetrist care s-a îmbogățit în urma afacerilor cu românii, semnând toate documentele tranzacțiilor braziliene derulate de Costel Comana sau Mugurel Gheorghiaș.

În Cumbuco, Gheorghiaș deține o firmă braziliană pe care a folosit-o pentru a cumpăra o vilă de lux, dotată cu teren de tenis și piscină pe malul oceanului Atlantic. Alintată „Casa Grande” de Dragnea și anturajul său, vila i-a găzduit, în numeroase rânduri, pe șeful PSD, pe Costel Comana și pe alți oaspeți din România. 

Ironic, mai notează Rise Project, unul dintre barurile preferate de Dragnea și apropiații săi în Brazilia se numește chiar „Laranja Mecanica” (Portocala Mecanică), numit după distopia scrisă în 1962 de Anthony Burgess și ecranizată ulterior de Stanley Kubrik.

Barul „Laranja Mecanica” are o terasă cu vedere la ocean și, săptămânal, au loc concerte cu muzică live. Potrivit informațiilor de pe Google Maps, „Casa Grande” este la 12 minute de mers pe jos de bar. 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri