Video „Fugeau ca și când erau urmăriți de Godzilla”. Cum au reușit doi lei de mare să alunge zeci de oameni de pe plajă

Data actualizării: Data publicării:
Lei de mare pe o plajă din San Diego, SUA
„S-ar putea să arate amuzant că toată lumea aleargă, dar nu este o alegere proastă. Nu vrei să fi prins în bătaia focului”, a spus expertul în lei de mare, Eric Otjen. Foto: Profimedia Images

Un videoclip postat pe TikTok în care zeci de persoane de pe o plajă din San Diego aleargă și se aruncă din calea a doi lei de mare care par să îi fugărească a generat aproape 10 milioane de vizualizări și a stârnit discuții controversate despre motivul pentru care cele două mamifere s-au hotărât să îi alunge pe oameni de pe micuța plajă americană, scrie The Guardian.

Expertul în lei de mare Eric Otjen de la parcul de distracții SeaWorld din San Diego a spus că ceea ce se vede în videoclipul care a ajuns viral pe internet este un comportament normal al leilor de mare pentru această perioadă a anului, când masculii se luptă între ei la începutul sezonului de împerechere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Otjen a spus că unul dintre masculi îl urmărea pe celălalt în timp ce amândoi alergau printre oamenii veniți la plajă și că dacă ar fi vrut să îi atace ar fi avut destule oportunități pentru a face acest lucru.

„Are înotători peste tot în jurul său în timp ce se întoarce în apă, dar nu e deranjat de niciunul dintre ei. Aici este vorba despre dreptul său de a se împerechea”, a spus Otjen, adăugând că „acest comportament nu este deloc ieșit din comun. Motivul pentru care videoclipul a făcut 10 milioane de vizualizări este că toată lumea fuge ca și când este urmărită de Godzilla”.

Cu toate că leii de mare nu voiau să îi atace pe oamenii veniți la plajă, Otjen a spus că oamenii au procedat bine că s-au dat din calea animalelor.

La Jolla Cove, San Diego SUA
Plaja La Jolle Cove din San Diego, California, SUA, unde a avut loc incidentul cu leii de mare. Foto: Profimedia Images

„S-ar putea să arate amuzant că toată lumea aleargă, dar nu este o alegere proastă. Nu vrei să fi prins în bătaia focului”, a spus Otjen. „Chiar dacă nu te mușcă, nu e un sentiment foarte plăcut să te trezești cu peste 100 de kilograme rostogolindu-se peste tine”.

Potrivit recomandărilor Administrației Naționale Oceanice și Atmosferice, oamenii ar trebui să stea la cel puțin 15 metri de leii de mare, de foci și de alte animale protejate prin Legea de Protecție a Mamiferelor Marine.

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri