Momentul în care camera de supraveghere a început să vorbească cu proprietarul unei case. „Nu te speria”

Data actualizării: Data publicării:
Andy Gregg
Foto: Nest

Un bărbat din Phoenix, SUA, a crezut că este jefuit în momentul în care a auzit o voce neașteptată în casa lui. După câteva momente și-a dat șocat seama că cea care vorbea cu el este camera de supraveghere din locuință.

Andy Gregg
Foto: Fox News

Camera, oferită de compania de securitate americană Nest, era montată în dreptul ferestrei principale. Însă camera instalată de Andy Gregg pentru ca locuința lui să fie mai sigură, fusese compromisă de hackeri, iar parola postată la liber pe internet, scrie Daily Mail.

Acest tip de camere au acces la internet și sunt conectate la telefonul mobil, pentru feed live 24/7. De asemenea, camerele sunt dotate cu microfon și speaker, pentru ca proprietarul să poată comunica ușor cu familia, copii sau chiar posibili hoți, atunci când este plecat de acasă.

Cel care vorbea cu Gregg prin camera de supraveghere era un „white hat hacker” (n.r. - nu avea intenții rele). Bărbatul, specialist în securitate cibernetică, intră în sistemele de securitate, pentru a le testa siguranța.

„Te rog, nu te speria. Vreau să te ajut. Sunt o organizație fără intenții malefice. Vreau doar să-ți spun să-ți schimbi parola, înainte ca un hacker să-ți compromită sistemul”, i-a spus bărbatul, care face parte din grupul Anonymous din Calgary, Canada.

Hackerul l-a sfătuit pe bărbat să folosească o autentificare în doi pași.

„Încă o dată, îmi pare rău dacă te-am speriat. Nu o să te mai contactez”, i-a spus specialistul în securitate cibernetică, înainte să iasă de pe feed-ul bărbatului.

Gregg a hotărât să renunțe la camera de supraveghere a celor de la Nest în urma acestui incident.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri