„Mowgli girl”, fetița salvată de maimuțe, a învățat să meargă biped

Data actualizării: Data publicării:
mowgli girl

O fetiță găsită în junglă, în mijlocul unui grup de maimuțe, a fost filmată mergând biped pentru prima dată, la aproape două luni de când a fost găsită, relatează Daily Mail.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Imediat ce a fost găsită, în rezervația naturală Bahraich, din nordul Indiei, nu departe de Nepal, fetița a fost botezată „Mowgli girl”, aluzie la celebrul personaj crescut de lupi din „Cărțile junglei”, opera lui Rudyard Kipling.

Nu știa să meargă decât în patru labe, nu purta nicio haină și se hrănea apucând hrana cu gura, direct de pe sol. Pentru a comunica, folosea exclusiv sunete, neștiind să vorbească.

Atunci când a fost găsită, era epuizată și slăbită. Nu i s-a putut atribui vârsta cu certitudine, dar pare să aibă 8-10 ani.

mowgli girl

A fost descoperită de sătenii din zonă, care imediat au alertat poliția. Când a fost găsită, era în compania maimuțelor, iar acestea chiar i-au atacat pe salvatorii care voiau să o transporte pe copilă la spital. Fără îndoială, ea a fost crescută de maimuțe și pare să le fi copiat comportamentul.

De atunci, încearcă să se adapteze la viața în societatea umană. A fost internată într-o instituție, unde primește ajutor medical și psihiatric. Aici a fost învățată să meargă în două picioare.

Între timp, poliția a încercat să-i găsească părinții și chiar a dat anunțuri în presă, dar în zadar. Nimeni nu a „revendicat” fetița, care, foarte probabil, își va petrece viața într-un orfelinat.

Acum a învățat să meargă și să mănânce normal, dar încă nu poate să vorbească. Înțelege, totuși, ceea ce i se spune și zâmbește uneori. Este, însă, înspăimântată în continuare de ființele umane. La încheietura mâinii are cicatricile unei răni serioase. Și pe picioare are urme de cicatrici, semn că și-a petrecut viața printre animale.

Mental, nu este încă pregătită să se descurce în viața de zi cu zi. Are adesea izbucniri de furie și tinde să fie violentă. A încercat de multe ori să fugă, dar fie s-a întors singură înapoi, fie a fost găsită de personalul de la instituția unde este internată.

Specialiștii nu au putut stabili cum a ajuns fetița în această stare de sălbăticie și nici de când trăia în junglă. În India, a devenit atracția țării, cazul ei a stârnit multă emoție și interes. Cu toate acestea, nu și-a găsit părinții sau o familie adoptivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri