Pamela Anderson: Julian Assange este un geniu şi încearcă să ajute omenirea

Data publicării:
Julian Assange asteapta decizia extradarii in SUA
Foto: Gulliver/Getty Images

Actriţa Pamela Anderson spune că Julian Assange este ''un geniu'' şi că acuzaţia de viol împotriva sa este o ''înscenare'', informează Press Association. Actriţa din Baywatch, în vârstă de 50 de ani, l-a vizitat luni pe fondatorul WikiLeaks la Ambasada Ecuadorului din Londra, unde locuieşte din 2012 pentru a evita extrădarea în Suedia.

Sweden Announce That They Are Dropping Rape Charges Against Julian Assange
Foto: Gulliver/Getty Images

Pamela Anderson a vorbit despre relaţia apropiată dintre ea şi Assange marţi în cadrul emisiunii prezentate de Victoria Derbyshire, la BBC.

''Prefer să fiu prietena lui Julian înainte de toate'', a spus actriţa citată de Agerpres. ''Cred că ştie foarte multe lucruri, are o perspectivă incredibilă, este un geniu şi încearcă să ajute omenirea şi cred că scopul suprem este oprirea acestor războaie fără sens''.

''Vorbim despre orice, mă asigur mereu că îi merge bine, că face exerciţii fizice, că mănâncă bine'', adaugă vedeta.

''Lucrul pe care îl face este foarte, foarte important şi trebuie să ştim, să avem informaţia adevărată'', a mai spus aceasta.

Actriţa spune că lui Assange îi este ''imposibil'' să părăsească ambasada după acuzaţia de viol care a apărut anul trecut.

Julian Assange, în vârstă de 46 de ani, locuieşte de cinci ani şi jumătate în ambasada din Londra a Ecuadorului, unde i-a fost acordat azil politic, în urma acuzaţiilor de agresiuni sexuale formulate împotriva sa în Suedia.

Procurorii suedezi au renunţat la anchetă, însă Assange se teme că va fi extrădat în Statele Unite dacă părăseşte clădirea şi că ar exista un mandat pentru arestarea sa.

Anderson spune că acuzaţia de viol este ''o înscenare'' împotriva lui Assange, adăugând: ''Cel mai bun mod de a discredita pe cineva este să îl faci violator sau pedofil, cum treci peste asta chiar dacă nu este adevărat?''

''Aşa că eu cred că este o înscenare, nu e ceva adevărat. Este în scopul discreditării lui şi extrădării către Statele Unite'', adaugă actriţa.

Vorbim despre feminism, Anderson a declarat în cadrul emisiunii: ''Este complicat, adică este grozav, feminismul a venit în ultimii 50 de ani şi ne-a dat atât de multă libertate şi atât de multe lucruri bune.''

''Dar cred că, în unele cazuri, chiar şi în ţările progresiste precum Suedia, se rupe un prezervativ şi vorbim de o formă de agresiune sexuală, cred că se merge prea departe.''

Organizaţia WikiLeaks a fost acuzată de Hillary Clinton că funcţionează ca ''o filială în slujba serviciilor secrete ruse'', după ce a dat publicităţii emailuri compromiţătoare, din câte se pare furate de agenţii ruşi, în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

''Cred că... dacă deţii informaţii adevărate e bizar să fii o ameninţare la securitatea naţională şi să fii considerat radical pentru expunerea adevărurilor în totalitate'', susţine actriţa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri