Pățania românului care și-a cumpărat televizor și laptop în Germania, dar a „uitat” să achite ratele

Data publicării:
The Eurozone Crisis Deepens As Greece Attempts To Avoid Bankruptcy
Foto: GettyImages

Un român din Huși va trebui să achite o amendă de peste 5.000 de euro, după ce și-a cumpărat din Germania un televizor și un laptop, pentru care nu a mai plătit ratele, sperând că autoritățile nu îi vor da de urmă, relatează Vremea Nouă.

The Eurozone Crisis Deepens As Greece Attempts To Avoid Bankruptcy
FOTO: Getty Images

Vasluianul în vârstă de 40 de ani a lucrat o vreme în Germania, de unde și-a cumpărat electrocasnice în valoare de 3.000 de euro, dintr-un maghazin din Tuttlingen.

Bărbatul a achitat pe loc suma de 400 de euro și urma să plătească diferența în rate. Însă la scurt timp, românul s-a întors acasă, în Huși, și a „uitat” să își achite datoriile.

Autorităţile judiciare din Germania au solicitat Ministerului Justiţiei din România să facă demersurile necesare pentru sancționarea acestuia, astfel că judecătoria din Huși a admis pe 11 martie solicitarea autorităților germane.

Vasluianul va fi obligat la plata unei amenzi de 5.470 de euro, plus suma restantă de 2.600 de euro pe care trebuie să o achite magazinului.

„Acum e prin Italia, pe la Napoli, din ce ştim noi. Nu a avut cum sã se ducă la procesul de la Judecătoria Huşi, căci el, în primul rând, nu ştie de proces. Cred că acum vreo 4 ani l-am văzut ultima dată la Huşi. Nu ştim cu ce se ocupă el prin străinătate, munceşte, ca oricare român. E un băiat serios, nu credem ce se spune”, a declarat o cunoștință a bărbatului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri