Producătorii Nutella au schimbat în secret rețeta. Reacția consumatorilor

Data publicării:
shutterstock_489840979
Foto: Shutterstock

Rețeta pentru crema de ciocolată Nuttela a fost modificată, iar consumatorii nu sunt deloc mulțumiți de schimbările făcute.

shutterstock_489840979
Foto: Shutterstock

Pe pagina de Facebook, Centrul Pentru Protecția Consumatorilor a dezvăluit că Ferrero, compania care produce Nutella, a făcut modificări în rețeta celebrei creme de ciocolată cu alune, adăugând mai mult zahăr și lapte praf. Astfel, cantitatea de zahăr a crescut de 55,9% la 56,3%, iar cea de lapte praf a crescut de la 7,5% la 8,7%, scrie The Independent.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Schimbările făcute în rețetă au avut drept efect deschiderea culorii cremei, iar prin creșterea cantității de lapte praf, producătorii au redus costurile achiziționării de cacao.

Într-o lume în care majoritatea companiilor încearcă să reducă cantitatea de zahăr folosită în produsele lor, pentru a trage un semnal de alarmă pentru importanța menținerii sănătății oamenilor, schimbarea făcută de Nuttela nu a fost primită cu entuziasm de către consumatori, iar reacțiile în mediul online nu au întârziat să apară.

Deși compania Ferrero susține că aceste schimbări sunt obișnuite în industriile alimentare și că gustul Nuttelei nu se va schimba, consumatorii sunt îngrijorați.

„Mulțumesc că ați întinat gustul copilăriei pentru un profit mai mare“, a scris un utilizator pe Twitter.

The Independent a contactat Ferrero și așteaptă un răspuns din partea companiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri