Remus Pricopie: Viorica Dăncilă, om de stat sau om de paie?

Data actualizării: Data publicării:
remus pricopie la digi24 captura

Fostul ministru Remus Pricopie spune că premierul Viorica Dăncilă are două opțiuni: să apere interesele a 20 de miloane de români și să demonstreze că este om de stat sau să apere oameni care au furat echivalentul a 20% din bugetul anual al educației sau al sănătății, caz în care demonstrează că este un om de paie.

Postarea lui Remus Pricopie, pe pagina sa de Facebook:

Ieri, la Bruxelles, Doamna Viorica DĂNCILĂ, în calitate de Prim-ministru al României, a pledat pentru nevoia de a adopta „urgent” o decizie, la nivelul Guvernului, privind completurile de cinci judecători. Pe parcursul întâlnirilor, argumentul folosit pentru o astfel de măsură ar fi fost „nerespectarea drepturilor omului”, lucru pe care, evident, nu a putut să-l demonstreze în fața oficialilor europeni. Cu toate acestea, se pare că a avansat chiar și o dată când acest act normativ ar urma să fie adoptat: săptămâna viitoare, la următoarea ședință de guvern.

Nu vreau să reiau explicațiile de bun simț împotriva unui astfel de act normativ. Au făcut deja acest lucru foarte mulți profesioniști în domeniul dreptului, jurnaliști, oficiali europeni etc., care, în pozițiile lor publice, au detaliat motivele pentru care o astfel de măsură este nocivă pentru democrația din țara noastră.

Ceea ce aș dori însă acum este să o întreb pe D-na Viorica DĂNCILĂ, absolventă a unor cursuri de master în domeniul administrației publice, dacă își mai aduce aminte ce a învățat la universitate legat de responsabilitatea celor care îndeplinesc funcții de demnitate publică.

De asemenea, mă întreb dacă realizează că are la dispoziție două opțiuni:

a. Să apere interesul public a peste 20 de milioane de români, iar în acest caz va demonstra că este Prim-ministrul României și că știe să acționeze ca un OM DE STAT;

b. Să fie avocata intereselor unui grup restrâns, respectiv câteva sute de cetățeni, judecați și condamnați pentru că au furat sute de milioane de Euro, ceea ce înseamnă aproximativ 20% din bugetul anual al educației sau al sănătății.

Evident, domnia sa va decide cum dorește să fie menționată în istorie – „Om de stat” sau „Om de paie” – și tot domnia sa își va asuma consecințele faptelor sale.

PS: Cred că, în fața unor probleme atât de delicate, dacă nu ești în stare să acționezi în interesul poporului, demisia poate fi un gest de mare demnitate.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri