Stelian Muscalu: Suntem într-un plin război informațional și din această cauză foarte multe știri sunt viciate

Data actualizării: Data publicării:
cover story stelian muscalu

Stelian Muscalu ne dă cele mai noi și mai corecte informații din business, de luni până vineri, de la 18:15, la Business Club, pe Digi24. Pasionat de economie și de motociclete, Stelian reuşeşte să își împartă timpul între hobby-uri şi copii.

De cât timp prezinți Business Club și de ce ai ales o emisiune de business?

Prezint Business Club de când a început să emită Digi24, asta ca să nu mai pun la scocoteală emisia dată “la perete” timp de un an, înainte să ieșim în eter.

Nu știu dacă am ales emisiunea economică. Aș spune că ea m-a ales pe mine. Înainte de Business Club am avut un parcurs de mai bine de 10 ani prin redacțiile altor televiziuni unde am activat în domeniul economic. Înainte de TV mai vorbim și de patru ani de facultate economică... deci cumva toate au dus în direcția asta. Am venit inițial la Digi24 să coordonez departamentul economic, dar am ajuns în cel mai frumos proiect – Business Club.

Echipa, „ingredientul secret” al emisiunii

Care este „ingredientul secret” al emisiunii? Cum ați ajuns la această rețetă de succes?

Foarte pe scurt – ECHIPA. Cred că este o emisiune de manual, din acest punct de vedere. Producătorul emisiunii,  Laurentiu Cristian, este mintea limpede și omul care-și pune amprenta. Madeline Neagoe este prezența feminină care dă culoare informațiilor din această emisiune. Andrei Dobre este cel „care colorează”, packager-ul și editorul nostru. Și, în fine, eu sunt cel care vine și ia acest proiect atât de frumos și-l expune telespectatorilor.

Cine sunt „oamenii din spate” și cum ai descrie relațiile din cadrul echipei?

Am luat-o un pic înainte și am dezvăluit echipa ceva mai devreme. Relațiile sunt strict profesionale. Închegate. Altfel nu ar ieși produsul așa cum este el.

Este evident că românii au nevoie de educație financiară și economică. Spre ce surse de informare din domeniul economic i-ai îndruma pe telespectatori?

În primul rând spre Business Club. Încercăm, cu eforturi uriașe, fiind o echipă relativ mică, să verificăm în amănunt toate informațiile pe care le difuzăm. În afară de Business Club există site-uri specializate... însă fiecare informație, indiferent de unde este luată, trebuie verificată. Din păcate, suntem într-un plin război informațional și din această cauză foarte multe știri sunt viciate. Deci recomandăm un praf de sare pentru fiecare informație luată de pe net...

Daca ai fi ales drumul antreprenoriatului, spre ce domeniu te-ai fi orientat?

O zonă care ține de comunicare. Îmi place să interacționez cu oamenii.

„România are nevoie de profesioniști, care, din păcate, sunt tot mai greu de găsit”

De ce are cea mai mare nevoie economia românească?

De profesioniști, care, din păcate, sunt tot mai greu de găsit. De încrederea oamenilor, de planuri de dezvoltare viitoare... planuri pe care, evident, profesioniștii ar trebui să le facă.

De ce au cea mai mare nevoie antreprenorii români, în contextul actual?

Stabilitate, predictibilitate. Adică tot ce se întâmpla acum, dar invers :-)

Recomandă-ne trei modalități, la care nu ne-am fi gândit, prin care poate fi susținută economia românească.

Nu există un panaceu. Economia poate fi susținută prin seriozitate, predictibilitate, încredere. Oferă-mi un produs mai bun decât al concurenței și am să-l cumpăr.

Pasiunea pentru motociclete și experimentele din bucătărie

Cum arată o zi obișnuită de lucru pentru Stelian Muscalu? Dar una din weekend?

Mă trezesc în fiecare zi la 5:30. Îmi duc un copil la școală, celălalt la grădiniță. Trag apoi o fugă la clubul moto din care fac parte - sunt chestiuni organizatorice de rezolvat acolo. Apoi ajung în redacția Digi24. La 18:15 intru în emisie. Undeva la 19:30-19:45 plec spre casă. Seara citesc o carte sau mă uit la un documentar.

În weekend mă împart între ieșirile cu copiii în parc, plimbările cu motocicleta și încerc să particip şi la viața culturală a urbei: merg la teatru, la film sau la un concert.

Spune-ne despre tine ceva ce nu am putea afla de pe micul ecran... sau din emisiune (cu ce îți ocupi timpul liber? pasiuni/hobby-uri, lecturi și vacanțe, relația cu telespectatorii/publicul, în afara micului ecran).

De pe micul ecran poate nu pot, dar de pe conturile mele din online da... acolo mă pot vedea aşa cum sunt. Sunt un pasionat al motociclismului. În această zonă am şi avut un demers antreprenorial, fiindcă tot mă întrebai mai devreme.

Îmi place să fumez pipă și-mi doresc timp să vizitez țările asiatice, mai ales pentru cultura gastronomică. Asta fiind o altă pasiune. Îmi place să gătesc, să experimentez în bucătărie, să-mi pun amprenta asupra unor rețete. Să mă bucur de viață.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri