Un englez a renunțat la preoție și vrea să se căsătorească cu un român

Data actualizării: Data publicării:
cuplu gay anglia

Un fost preot englez face apel la Biserica Anglicană să își schimbe politica privind căsătoriile homosexuale, după ce s-a  îndrăgostit de un român, cu care are planuri de căsătorie. Phillip Clements, în vârstă de 78 de ani, s-a retras din preoție și a decis să nu își mai ascundă orientarea sexuală, relatează BBC News.

cuplu gay anglia
Foto: Captură BBC

În timpul preoției, Philip Clements a fost celibatar și nu a dezvăluit nimănui orientarea sa sexuală. 

Abia după ce m-am retras din preoție am decis să nu mai ascund cine sunt cu adevărat. Cred că este nenatural dacă ești homosexual să negi acest lucru”, a spus fostul preot”, a povestit bărbatul. 

Însă acum, la vârsta de 78 de ani, fostul preot spune că s-a îndrăgostit și vrea să se căsătorească cu Florin, un român de 24 de ani. Diferența de 54 de ani dintre cei doi îi surprinde pe oameni. 

„Ești sigur că faci ceea ce trebuie? Am auzit asta foarte des, dar am ajuns la concluzia că trebuie să îmi trăiesc viața așa cum consider eu.  Nu mai am mult de trăit, așa că vreau să profit cât mai mult de viață”, a explicat fostul preot. 

De asemenea, Florin spune că experiența lui de viață este ceea ce i-a plăcut la Philip. Cei doi vor să se căsătorească luna viitoare, iar apoi să plece în România ca să trăiască împreună. 

Biserica Anglicană interzice căsătoriile homosexuale în cazul clericilor, dar permite parteneriatul civil. Fostul preot a făcut un apel la Biserică să schimbe această politică, astfel încât și preoții gay să se poată bucura de o viață împlinită. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri