Un judecător din UK i-ar putea interzice unui bărbat să mai întrețină relații sexuale cu soția lui. Care este motivul

Data actualizării: Data publicării:
cuplu
Foto: Shutterstock

Un bărbat din Marea Britanie ar putea primi ordin judecătoresc să nu mai întrețină relații sexuale cu soția lui. Cei doi sunt căsătoriți de 20 de ani, iar acum se crede că femeia și-ar fi pierdut discernământul și, deci, capacitatea de a lua decizii, scrie SkyNews.

cuplu
Foto: Shutterstock

Femeia prezintă dificultăți de învățare, iar asistenții sociali care au grijă de ea susțin că starea ei psihică s-a înrăutățit atât de mult încât nu mai poate lua decizii conștiente în privința propriei vieți intime.

Tocmai de aceea, un judecător al Curții pentru Protecție din Londra - o instanță specializată în cazuri legate de persoane cu dizabilități care le afectează discernământul - a fost rugat să ia în considerare această situație delicată și să o analizeze.

Avocații care îi reprezintă pe asistenții sociali au declarat că judecătorul ar putea lua în considerare inclusiv o interdicție pentru soțul femeii de a mai întreține relații intime cu femeia. Asta, pentru că se dorește evitarea unei situații în care aceasta ar fi violată.

Procesul a început, iar la prima înfățișare soțul femeii s-a angajat verbal să nu mai întrețină relații sexuale cu soția lui. Până la o decizie formală de interzicere a oricărui tip de contact sexual, judecătorul vrea să vadă dovezi și să audă argumentele avocaților, bărbatului și a asistenților sociali.

Judecătorul a sugerat că ia în considerare o pedeapsă cu închisoarea dacă un ordin de restricție oficial sau un angajament verbal va fi încălcat. Însă tot acesta a recunoscut că nu există o metodă ușoară de control.

Numele familiei implicate în acest caz nu a fost dat publicității, din motive evidente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri