VIDEO. Asfaltare cu improvizații, ca acum două secole

Data actualizării: Data publicării:
asflat

Un şofer a filmat cum erau astupate gropile pe o şosea din vestul ţării. Angajaţii Companiei de Drumuri îndesau materialul într-o gaură cu un butuc legat cu două cozi de lopată. Autorităţile recunosc că folosesc metode de acum două secole. În unele cazuri nu mai angajează firme de construcţii, pentru că fac lucrări proaste.

Pe un drum naţional din judeţul Arad, un muncitor voinic mânuieşte un echipament rudimentar format dintr-un butuc, cu mâner din scânduri, ca să taseze mixtura asfaltică. Nu este de mirare că lucrurile nu ies bine. Şoseaua este plină de găuri, denivelări şi plombe proaspete deja crăpate.

Caterina Ledrer, jurnalist Digi24: Drumul naţional 7 care trece prin zona industrială vest din Arad este plin de peticeli şi gropi. ultimele plombe au fost puse în această zonă şi asfaltul a fost tasat manual.

Reprezentanţii Companiei de Drumuri spun că au cumpărat echipamente moderne pentru regionalele din ţară, dar admit că nu sunt destule, aşa că muncitorii sunt nevoiţi să mai recurgă şi la improvizaţii.

Alin Şerbănescu purtătorul de cuvânt al CNAIR: În mod normal nu ar trebui să mai existe (asemenea situaţii – n.r.). Încet, pas cu pas, ne vom utila şi cu echipamente moderne.

Dacă în judeţul Arad se asfaltează rudimentar, la Braşov plombele au viaţă lungă. Regionala din Transilvania a primit un utilaj perfromant cu care poate lucra şi la temperaturi sub zero grade Celsius.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri