Ziua Îndrăgostiţilor. Buchet de trandafiri, la prețul unei maşini la mâna a doua

Data actualizării: Data publicării:
shutterstock_368490641

De ziua îndrăgostiţilor, un buchet de trandafiri poate să coste, în Londra, cât o maşină. Ceva mai ieftine sunt cadourile în Japonia unde astăzi, tradiţional, se oferă în dar ciocolată. Iar în India sunt locuri în care Valentine's Day e interzisa pentru ca e considerată o sarbatoare prea occidentală.

Cei care ajung în Las Vegas zilele acestea sunt aşteptaţi cu o surpriză pe aeroport. S-a deschis un birou care eliberează permise de căsătorie pe loc, acte absolut necesare pentru cununie, aşa că îndrăgostiţii îşi pot uni destinele mult mai repede. În fiecare an, în jur de 1.500 de cupluri se căsătoresc în perioada Sfântului Valentin.

„E excepţional să vezi certificate de căsătorie pe care le poţi lua într-o zi. Dragostea este infinită, deci hai să facem asta!”

Optzeci de mii de cupluri se căsătoresc anual în Las Vegas. Şi dacă în oraşul american dragostea pluteşte în aer, în Japonia are nevoie de puţină încurajare.

Cu un acordeon şi braţele pline de flori, mai mulţi japonezi au ieşit în stradă ca să dăruiască flori. Vor să încurajeze bărbaţii să repete gestul pentru că în Japonia, de Ziua Indrăgostiţilor, femeile sunt cele care oferă cadouri, de obicei ciocolată. Bărbaţii le aduc flori abia o lună mai târziu, când are loc o sărbătoare locală. Asta nu înseamnă însă că doamnele n-ar fi încântate să primescă şi acum flori.

„De Valentine's Day gătesc ceva sau fac o rezervare la restaurant, ca să merg cu soţul meu. E greu să îi ceri flori unui japonez, dar dacă un bărbat ar vrea să îmi ofere, m-aş bucura.”

Când vine vorba de flori, britanicii sunt mult mai extravaganţi. De exemplu, anul acesta, cel mai scump buchet de trandafiri scos la vânzare costă cât o maşină la mâna a doua. Cinci mii de lire sterline, pentru o mie de trandafiri roşii, totuşi sub preţul de anul trecut când un buchet imens de trandafiri a costat 9000 de lire la o florărie de lux din Londra.

India este la polul opus. O universitate a suspendat cursurile de Ziua Îndrăgostiţilor pentru ca studenţii să nu îşi poată face cadouri, obiceiul fiind considerat prea occidental.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri