DNA cere aprobare de la Camera Deputaţilor pentru percheziţii informatice în dosarul lui Daniel Tudorache. Cererea, votată luni

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - SEDINTA SOLEMNA PARLAMENT - REVOLTA ANTICOMUNISTA DE
Daniel Tudorache e urmărit penal pentru achiziţii ilegale în timpul pandemiei. Foto: George Călin/Inquam Photos

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, solicită Camerei Deputaţilor aprobarea efectuării unei percheziţii informatice în dosarul în care deputatul Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, este urmărit penal pentru achiziţii ilegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19, informează Agerpres.

ACTUALIZARE Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis miercuri că solicitarea de aprobare a unei percheziţii informatice în privinţa lui Daniel Tudorache, fost primar al Sectorului 1, va fi dezbătută şi supusă votului în plen luni, de la ora 15:00.

Biroul permanent a decis, de asemenea, ca solicitarea să fie trimisă Comisiei juridice, care are termen pentru raport vineri, ora 17:00.

Știrea inițială

"Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, a iniţiat procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a unei percheziţii informatice în dosarul penal privind pe Tudorache Daniel, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave", se arată într-un comunicat al DNA.

Conform DNA, în cazul membrilor Parlamentului percheziţia informatică este condiţionată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Pe 21 octombrie, DNA a anunţat că fostul primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie, şi fostul edil al Sectorului 1, Daniel Tudorache, sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 de bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 de bucăţi) şi termoscannere (200 de bucăţi).

Daniel Tudorache, deputat PSD, în prezent, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Marian Vanghelie, la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri