Doar 11 lei pe zi pentru cele trei mese ale unui pacient în spital. Beatrice Mahler: Putem asigura ceaiul, dar nu lapte, ouă, unt

Data publicării:
meniul unui pacient in spital
Doar 11 lei pe zi pentru cele trei mese ale unui pacient în spital. FOTO: Facebook Beatrice Mahler

Hrana pacienţilor din spitalele publice este din ce in ce mai puţină, iar managerii spitalelor atrag atenţia că această problemă trebuie rezolvată. 11 lei alocă statul român pentru cele trei mese pe zi ale unui bolnav, în condiţiile în care toate alimentele s-au scumpit.

Pacienţii au de suferit, deoarece mâncarea este la fel de importantă ca tratamentul.

Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta, a declarat pentru Digi24 că suma de 11 lei este extrem de mică pentru a se asigura trei mese pe zi pentru un singur pacient.

Medicul a spus că în 11 lei este aproape imposibil ca pacienții să primească alimente diversificate, bogate în nutrienți, care să le asigure necesarul de vitamine. Nici suma de 17,5 lei cât e alocat pentru bolnavii de tuberculoză nu e suficientă.

"Trei mese pe zi cu aceste sume sunt extrem de dificil de asigurat", a spus medicul.

Mahler a explicat că mic dejunul este extrem de redus, pentru că toate produsele sunt scumpe: "Putem asigura ceaiul, dar laptele e costisitor pentru meniul de spital. Toate produsele sunt scumpe, untul, ouăle".

Anul trecut, pentru meniul bolnavilor se acordase un leu în plus. "A fost mai mult decât nimic", a declarat Mahler.

Întrebată cât ar trebui să fie suma alocată pentru mesele unui bolnav internat în spital, Beatrice Mahler a răspuns: "E greu de spus, prețurile cresc de la o săptămână la alta, dar ar trebui să fie de cel puțin trei ori mai mare decât e acum".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri