Doi părinți din Botoșani nu și-au primit fiul accidentat acasă, după ce a stat o lună în spital: „Să vină acasă sănătos”

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta si masina de politie in fata unui gard
Rănit într-un accident, un bărbat nu a fost primit acasă de părinți după o lună de spitalizare FOTO: Monitorul de Botoșani

Un bărbat de 52 de ani, din județul Botoșani, rănit grav în urma unui accident rutier, a fost externat marţi, după o lună de spitalizare. Părinții, însă, nu l-au primit acasă, pentru că starea lui este doar ameliorată și are nevoie în continuare de ajutor. „Să vină acasă sănătos”, le-au transmis aceștia medicilor de pe ambulanța ajunsă cu pacientul la poartă.

Bărbatul a fost accidentat la mijlocul lunii noiembrie. A fost internat în Spitalul Județean Botoșani, la ATI, cu mai multe fracturi. A avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale, însă starea lui s-a ameliorat, putând să primească îngrijiri la domiciliu. Din acest motiv, s-a decis externarea lui, relatează Monitorul de Botoșani.

Pentru că bărbatul este imobiliat din cauza unei fracturi la femur, o ambulanță l-a transportat acasă. Însă părinții au refuzat să primească.

A fost o situaţie neplăcută. În cursul după-amiezii am primit o solicitare de la secţia de ortopedie pentru externarea unui pacient. Echipajul nostru a plecat la domiciliul bărbatului, au fost aşteptaţi de fratele pacientului, care a şi luat actele pe care le avea ambulanţierul, şi care i-a condus la adresa părinţilor, unde era şi adresa de domiciliu a pacientului. Doar că părinţii au refuzat să îşi primească propriul copil, pentru că nu este complet vindecat. Ambulanţierul a stat peste două ore, cu motorul pornit, în faţa porţii, pentru a oferi condiţii, cât de cât, pacientului, însă s-a lovit de refuzul părinţilor. Din acest motiv pacientul a fost dus din nou la Urgenţe şi se caută o soluţie”, a declarat pentru sursa citată Nicuşor Curteanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Mama pacientului și-a justificat astfel refuzul: „El când a plecat de acasă era sănătos. Să îl externeze când e bine, nu când e bolnav, cum e acum. Să vină acasă sănătos. Să aibă grijă de el criminalul ăla cu maşina. Nouă nu ne-a spus nimeni că îl externează, nu am făcut nici focul în casă, nu îl putem lua aşa. Stă şi îngheaţă în ambulanţă, să îl ia înapoi la spital”.

Situația i-a creat un șoc bărbatului accidentat. „Mă gândeam că am să dorm în patul meu în seara asta. Părinţii au spus să vin acasă sănătos, nu bolnav. Eu ce vină am că s-a izbit maşina în mine pe trecerea de pietoni? Cei de la spital au vorbit cu fratele. El mi-a luat buletinul, foile din spital, după care nu a mai răspuns la telefon. Părinţii nici nu au vrut să stea de vorbă cu mine. Eu le cumpăr lemne în casă, dau salariul în casă şi tot eu ies rău”, a spus acesta.

Poliția a fost solicitată să intervină, însă părinții nu au putut fi înduplecați. Polițiștii le-au spus celor de la ambulanţă că nu-i poate obliga părinţii să îşi primească propriul fiu în casă. Pacientul se află în continuare în spital, până se va găsi o soluție pentru el.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri