Donald Trump: Lui George Washington i-ar fi fost greu să mă bată la alegeri înainte de venirea ciumei

Data actualizării: Data publicării:
Președintele Statelor Unite, Donald Trump, în timpul unei informări de presă la Casa Albă.
Președintele SUA, Donald Trump. Foto: Getty Images

Președintele american Donald Trump a declarat că se îndrepta „fără probleme” către a fi reales înainte ca pandemia de coronavirus să lovească Statele Unite și ar fi putut câștiga alegerile chiar dacă candida împotriva primului președinte al acestei țări, George Washington, potrivit Yahoo News.

„Lui George Washington i-ar fi fost greu să mă bată înainte ca această ciumă să vină, înainte de ciuma chinezească. Și apoi, știi, la fel ca oricare altă națiune, la fel ca în alte țări, când ești lovit, te afectează și am căzut puțin. Iar apoi am mai căzut puțin, și acum urcăm la un nivel pe care nu l-am mai văzut”, a declarat Trump într-un interviu cu Hugh Hewitt, realizator conservator de radio.

„Mergeam fără probleme”, a continuat președintele. „Vreau să spun că mergeam, mergeam foarte bine, Hugh. Arăta foarte bine, iar apoi am fost loviți de ciumă. Iar acum, oamenii respectă modalitatea în care am gestionat acest lucru”, a spus el.

Atât în sondajele naționale cât și chestionarele efectuate în statele ale căror voturi sunt decisive Donald Trump a rămas în urma fostului vicepreședinte Joe Biden, posibilul candidat al Democraților, pe măsură ce votanții își exprimă nemulțumirea generală față de răspunsul președintelui la pandemia care a ucis mai mult de 160.000 de americani și a infectat mai mult de 5 milioane.

Totodată, președintele a sugerat că dacă Biden ar câștiga alegerile, toată lumea din Statele Unite ar trebui să învețe chineză.

„Fii atent, China va stăpâni Statele Unite dacă alegerile astea vor fi pierdute de Donald Trump. Dacă nu câștig alegerile, China va stăpâni Statele Unite. Va trebui să înveți chineză, dacă vrei să știi adevărul”, a spus el.

Însă, Trump crede că entuziasmul este de partea sa.

„Tocmai ce m-am întors din Texas, Ohio și Florida. Sunt cele mai mari mulțimi de pe autostradă pe care le-am văzut vreodată”, a declarat acesta pentru realizatorul radio.

La un eveniment de strângere de fonduri din New Jersey, în weekend, Trump a estimat că erau „100.000 de oameni cel puțin în fiecare locație, mergând pe străzi, peste tot pe autostrăzi”.

„Mi-ar plăcea să particip la mitinguri. Nu putem din cauza COVID. Știi, nu putem avea oameni care stau unul lângă celălalt”, a adăugat Trump.

Președintele a reiterat apelul său pentru reluarea campionatului universitar de fotbal american în toamnă, minimizând riscurile focarelor de coronavirus din rândul echipelor și folosind problema pentru a arăta contrastul cu Biden, pe care Trump deseori îl provoacă numindu-l „Adormitul”.

“Cred că ar trebui să se joace fotbal. Aceștia sunt atleți tineri și puternici. Așa cum știi, boala asta are un impact foarte mic asupra tinerilor, sistemul imunitar și, în plus, sunt într-o formă grozavă. Sunt foarte sănătoși”, a spus Trump.

Potrivit ESPN, cel puțin cinci atleți universitari au fost diagnosticați cu miocardită, o boală rară legată de COVID-19 care poate duce la afectarea inimii și chiar stop cardiac, dacă rămâne netratată. Acest diagnostic este motivul pentru care departamentele de atletism au luat în mod serios în considerare posibilitatea de a nu juca fotbal sau alte sporturi din sezonul de toamnă al anului 2020.

Întrebat dacă consideră că Biden ar fi de acord, Trump a răspuns: „Nu cred că Joe știe...ce face el acum. Cred că Joe încearcă să iasă din subsol. Nu sunt sigur că știe. Dacă i-ai pune întrebarea asta, nu cred că ar fi în stare să răspundă”.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri