Video Drumuri înzăpezite la munte. 100 de utilaje acţionează în Braşov. Se circulă greu în Maramureş

Data publicării:
Utilaj de deszăpezire pe o șosea din Brașov.
Drumarii din Brașov au ieșit cu 100 de utilaje de deszăpezire pe drumurile din județ. Foto: Facebook/DRDP Braşov

Drumarii din Braşov au ieşit în această dimineaţă cu 100 de utilaje de deszăpezire pentru a curăţa şoselele din judeţ, după ninsorile abundente din zona montană, în timp ce în Maramureş autorităţile au intervenit cu materiale antiderapante pe drumurile naţionale din cauza ninsorilor şi a lapoviţei, informează Agerpres.

Pe lângă cele 100 de utilaje care au curăţat drumurile, DRDP Braşov a folosit şi 160 de tone de materiale antiderapante pe drumurile naţionale şi tronsoanele de autostrada din centrul ţării. Intervenții au fost făcute și în județele învecinate.

"Ninsorile au afectat mai ales zonele montane din judeţul Braşov, în special DN73, în pasul Rucăr - Bran, unde a nins abundent la primele ore ale dimineţii. În judeţul Harghita, ne confruntam cu efectele ploii îngheţate şi acţionăm cu 20 de utilaje pe sectoarele de drum naţional afectate. Îi rugăm pe şoferi să conducă prudent şi să adapteze stilul de condus la condiţiile de trafic, indiferent de zona în care se află", a transmis DRDP Braşov.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alte 50 de utilaje de deszăpezire au acţionat pe tronsoanele de drumuri naţionale şi autostrăzi din judeţele Sibiu, Mureş şi Covasna.

În judeţul Maramureş, ninsoarea şi lapoviţa au afectat DN 18 şi DJ 184 - care traversează Munţii Gutâi şi Pietrosul Rodnei, ceea ce a afectat traficul, potrivit purtătorului de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă.

"Angajaţii secţiei de drumuri naţionale au intervenit cu şase utilaje şi au răspândit 36 tone de material antiderapant. Angajaţii SC Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat cu opt utilaje şi au împrăştiat 73 tone de material antiderapant. Carosabilul sectoarelor de drumuri judeţene este curat şi umed", a spus Dan Bucă.

Conform acestuia, vizibilitatea în trafic este bună, iar în zona montană înaltă vântul suflă, slab, la moderat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cu cod roșu de viscol puternic în Carpații Meridionali, care afectează 10 județe, la altitudini de peste 1.800 metri, începând de marți seară. De asemenea, s-au emis și coduri portocalii și galbene de vreme rea, avertizările afectând aproape jumătate de țară.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri