2 miliarde de dolari amendă pentru JP Morgan: A acoperit frauda orchestrată de Bernard Madoff

Data publicării:
madoff

JP Morgan, cea mai mare bancă americană, va plăti o amendă de peste 2 miliarde de dolari pentru că nu a raportat către autorităţi ingineriile financiare comise de Bernard Madoff, omul care a pus în scenă cel mai mare joc piramidal din istorie, soldat cu o fraudă de 65 de miliarde de dolari.

Bernard Madoff a fost declarat vinovat pentru o fraudă masivă care a păgubit aproape 5000 de investitori în cadrul celui mai mare joc piramidal din istorie. După ce a fost condamnat la 150 de ani de închisoare, Madoff a declarat că unele bănci ar fi trebuit să fie conştiente cu privire la operaţiunile pe care el le derula.

JP Morgan a colaborat timp de două decenii cu Madoff şi, în tot acest timp, banca americană nu a tras nici un semnal de alarmă, în condiţiile în care legea federală cere băncilor să anunţe autorităţile în cazul tranzacţiilor care ridică semne de întrebare.

Cea mai mare parte din amenda de 2 miliarde de dolari pe care JP Morgan o va plăti va merge către cei păgubiţi de Madoff.

Sancţiunea este ultima dintr-un şir mai lung de penalizări pentru JP Morgan, care numai în 2013 au totalizat 20 de miliarde de dolari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri