400 de tineri încearcă să obțină bani de la stat pentru a-și dezvolta afacerea

Data publicării:
euro mediafax-5

Patru sute de tineri s-au înscris încă din prima săptămână în programul guvernamental pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor. Numărul lor este dublu comparativ cu cel înregistrat în prima săptămână de la lansare, în 2012.

Dintre aceştia, 360 au intrat deja în procedura de evaluare şi aşteaptă să vadă câţi bani vor primi de la stat pentru a-şi porni afacerea.

Cei mai harnici au fost tinerii din Cluj. Peste 120 de persoane şi-au depus deja dosarele, pentru a-şi pune ideea de afacere în practică cu bani de la stat. Doritori de antreprenoriat sunt şi tinerii din judeţul Timiş. Capitala a rămas puţin în urmă şi are numai 26 de înscrişi în cursă.

Concurenţa este mare anul acesta. Bugetul autorităţilor este mai mic faţă de 2012. În plus, pe lângă fondurile nerambursabile, de până la 10.000 de euro, tinerii întreprinzători au şi alte avantaje în cadrul programului. Pot obţine credite garantate de stat de până la 80.000 de euro, echivalent în lei, şi sunt scutiţi de la plata unor taxe pentru o parte dintre angajaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri