50 de miliarde de dolari, puşi la bătaie pe piaţa americană de cablu TV. AT&T, pe urmele fuziunii Comcast - Time Warner Cable

Data publicării:
att

50 de miliarde de dolari: aceasta este suma uriaşă pe care este dispus să o ofere gigantul american al telecomunicaţiilor AT&T ca să cumpere o altă companie mare, furnizorul de televiziune prin satelit DirecTV. Cele două companii se află în negocieri avansate, spun surse citate de Reuters.

Preluarea ar da naştere unui nou colos pe piaţa americană a telecomunicaţiilor după cel format din fuziunea de 45 de miliarde de dolari dintre Comcast şi Time Warner Cable.

Aceste rearanjări sunt semnele unei pieţe ajunse la maturitate, poate chiar la bătrâneţe. AT&T, DirecTV, Comcast şi Time Warner Cable nu prea mai aveau unde să mai crească, aşa că preluarea era singura soluţie pentru impulsionarea afacerilor, mai ales că fiecare dintre aceste firme avea specializarea ei. De exemplu, DirecTV are foarte mulţi clienţi ai abonamentelor Pay TV.

După preluarea companiei, abonaţii vor beneficia şi de reţeaua mult mai întinsă de internet de mare viteză deţinută de AT&T.

Pe de o parte, aceste fuziuni pot crea monopoluri şi pot reduce opţiunile clienţilor. Pe de altă parte însă, pot pune la dispoziţia abonaţilor pachete mai mari şi mai bune de servicii, în vreme ce companiile îşi pot reduce costurile punându-şi la comun infrastructura.

Business Club

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri