A doua zi proastă la Bursa de la București - între panică și neîncredere

Data actualizării: Data publicării:
Markets Stabilise After Turbulence Last Week
Foto: Getty Images

Bursa de Valori de la Bucureşti scade la această oră, după ce la deschidere arăta o uşoară revenire. Piaţa încearcă să se stabilizeze după prăbuşirea masivă de ieri, când a pierdut aproape 15 miliarde de lei din cauza veştii despre noile taxe dorite de Guvern.

Prima oră de tranzacţionare a şedinţei de astăzi a fost caracterizată de o volatilitate ridicată. Deşi a deschis pe plus, indicii pieţei au revenit pe scădere. La ora 11:30 indicele principal al pieţei, BET, arăta o pierdere de 1,15 la sută și continuă trendul negativ, iar indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, scade cu jumătate de punct. Şi BET-FI, indicele care măsoară evoluţia societăţilor de investiţii financiare, coboară cu aproape două procent, în vreme ce indicele companiilor energetice pierde şi el peste 1%.

Ușoara creștere e normală, după căderi precum cele de ieri, investitorii văd chiar oportunități în scăderile prețurilor acțiunilor chiar dacă pentru moment, soarta ordonanței de la care a pornit furtuna nu e clara - știm doar că astăzi ajunge pe masa Guvernului.

Ieri, Indicele de referinţă a încheiat şedinţa cu o scădere record de 11,21% sau o pierdere de peste 3 miliarde de euro - a doua cea mai mare cădere din istoria bursei de la noi. Motivul acestei reacţii din piața de capital a fost noua revoluţie fiscală anunţată de ministrul Eugen Teodorovici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri