Acţiunile Romgaz au crescut cu peste 16% pe bursă

Data publicării:
romgaz-4

Cei care nu au apucat să cumpere acţiuni Romgaz în cadrul ofertei de listare, au din nou ocazia să devină acţionari la cea mai valoroasă companie de stat. Cu ajutorul unui broker, oricine poate deveni coproprietar la Romgaz.

„Pachetul minim e o acţiune, adică 32 de lei. Este exact relaţia cu o bancă, care sunt tranzacţiile pentru a cumpăra şi a vinde euro, aceleaşi lucruri se pot întâmpla cu a cumpăra şi a vinde acţiuni”, a declarat Dumitru Beze, investitor.

Numai că, în cazul Romgaz, profitul investitorilor a depăşit 20 la sută din prima zi de tranzacţionare. Adică de patru ori dobânda oferită de bănci pentru un depozit pe un an.

Un randament extraordinar pentru cei care au cumpărat Romgaz e o companie care va câştiga din ce în ce mai mult, inclusiv prin această liberalizare a preţului gazelor, dar şi prin creşterea eficienţei”, a afirmat Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Este un caz fericit însă. Investitorii puteau la fel de bine să piardă o parte din banii cheltuiţi pe acţiuni. Investiţiile la bursă sunt printre cele mai riscante. În plus, nimeni nu îţi garantează că vei recupera suma investită, aşa cum se întâmplă în cazul depozitelor bancare mai mici de 100.000 de euro.

Oficialii companiei se bucură însă de succesul vânzării pe bursă şi se gândesc deja la investiţiile pentru 2014. Asul din mânecă îl reprezintă gazele de şist.

„Forajul a 30 de sonde şi finalizarea programului de seismică 3D, pentru zăcăminte convenţionale”, a spus Dumitru Rotaru, director general adjunct Romgaz.

Statul a încasat 391 de milioane de euro din vânzarea pe bursă a pachetului de 15 la sută din acţiuni. Iar valoarea de piaţă a companiei a crescut cu aproape o jumătate de miliard de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri