Adrian Porumboiu: Un capital privat românesc puternic, soluția pentru dezvoltarea pe care ne-o dorim

Data publicării:
adrian porumboiu

„Ne îndepărtăm de elementul esențial al creșterii economice: munca. (Ne îndepărtăm – n.r.) prin ajutoare sociale, lucruri pe care trebuie să fie date uitării”, consideră omul de afaceri.

„Am fost zilele trecute în Germania, acolo s-au întâmplat inundații care au depășit cu mult cele pe care le-am avut noi. N-am înțeles că vreun politician trebuia să apară în cizme. Am văzut familii care au pus mâna fără să vină nimeni să le facă ceea ce era de făcut”, a adăugat Adrian Porumboiu.

El a vorbit și despre importanța capitalului privat românesc.

„Trăim cu o mentalitate ca să ne facă Guvernul, să ne dea Guvernul. Nu. Guvernul trebuie să dea doar legi și să creeze acel cadru în care să nu mai dispară societățile cu capital privat românesc. E un topogan amețitor. Se desființează zilnic firme, care intră în insolvență, din insolvență se duc în faliment. Dacă nu vom avea un capital privat românesc puternic, nici statul și nici România nu va cunoaște niciun fel de dezvoltare la un nivel la care ni-l dorim cu toții”, a conchis Adrian Porumboiu.

Adrian Porumboiu a fost invitatul Sandei Nicola în competiția regionalizării dintre județele Bacău și Vaslui, din campania Raport de țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri