Afacere cu bani de la stat. Controverse în jurul înscrierii în program

Data publicării:
ilan laufer fb crop
Foto: Facebook / Ilan Laufer

Înscrierea în programul Start-Up Nation nu se va prelungi până la 28 iulie, așa cum a anunțat miercuri după-amiază pe Facebook pentru IMM-uri Ilan Laufer. Sesiunea de depunere a candidaturilor se va încheia vineri, 14 iulie, spun reprezentanții ministerului, citați de Agerpres.

Prin programul Start-Up Nation, tinerii pot să îşi deschidă prima afacere cu un ajutor de 200.000 de lei daţi de stat. Cele mai multe planuri de afaceri au venit până acum din Bucureşti, Cluj şi Timiş. Ministerul Mediului de Afaceri are pentru acest program aproape două miliarde de lei.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat dă curs solicitării mediului de afaceri privind prelungirea termenului limită pentru înscrierea în programul Start-Up Nation. Astfel, antreprenorii interesați de înscrierea în program pot depune dosarele online ca și până acum, până la data de 28.07.2017, ora 20:00 ”, a scris ministrul Laufer, miercuri, pe Facebook.

Ulterior, el a șters postarea și a adăugat altele două, în care își exprimă dezamăgirea cu privire la reacțiile primite în mediul online ca urmare a intenției de prelungire a perioadei de înscriere.

Numeroși interlocutori îi reproșează lui Laufer că antreprenorii care s-au grăbit să se înscrie în termenul-limită vor fi dezavantajați, întrucât au avut mai puțin timp la dispoziție pentru a-și pregăti proiectul față de cei care ar fi urmat să se înscrie în următoarele două săptămâni.

Laufer le-a răspuns că ia în calcul o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Dragi prieteni, nu m-am așteptat la o asemenea reacție. Dorința mea a fost ca toți ce care doresc să se înscrie în programul Start-Up Nation să aibă o șansă egală și să finanțăm cât mai multe proiecte. Încă nu s-a publicat anunțul pe site, deci nu este oficial! Mâine voi avea o dezbatere cu reprezentanții mediului de afaceri și iau în calcul și o sesiune suplimentară pentru sumele rămase disponibile. Am dorit să le acord o șansă și celor care au întâmpinat probleme cu ANAF sau cu ONRC!”, a postat ministrul.

„Îmi pare rău că am fost înţeles greşit. Dorinţa mea pentru StartUp Nation este să avem un grad de absortie cât mai ridicat al fondurilor alocate. Susţin că avem nevoie de mai multe firme înscrise în program, că în cazul în care, o parte din firme renunţă sau nu sunt eligibile, să avem o plajă largă de aplicaţii. Ca să nu mai existe neînţelegeri, sesiunea suplimentară nu îi va dezavantaja cât de puţin pe cei care vor aplica până vineri! Am considerat necesar să clarific acest aspect”, a mai scris Ilan Laufer.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri