Afaceri după orele de serviciu. Cele mai multe firme nou-înfiinţate sunt în comerţ, transporturi şi agricultură

Data publicării:
afaceri

Puţini au curajul să renunţe la locul de muncă fără a avea o plasă de siguranţă. Aşa că mai întâi încep o afacere în paralel cu serviciul. Asta a făcut şi Nicolae Tănase în urmă cu câţiva ani când din angajatul unei firme de construcţii a devenit patron al unei alte societăţi în acelaşi domeniu.

Daca te concentrezi, îin mod sigur poți să faci o afacere să meargă. Până la urmă, în ziua de azi, doar competitivitatea te ține în picioare. Daca știi să fii competitiv, poți să faci orice”, spune Nicolae Tănase.

Însă începutul este greu. Doar o simplă idee de afaceri nu este suficientă. Iar cei care nu reuşesc riscă să îngroaşe rândurile şomerilor. Sunt peste 650.000 de români fără un loc de muncă şi doar 4,3 milioane de angajaţi.

Aşa arată piaţa locală unde tot mai mulţi români pornesc o afacere în paralel cu serviciul pe care deja îl au.

Cei mai mulţi români au început o afacere în comerţ. În februarie s-au înfiinţat peste 3.000 de firme în acest domeniu. Anul trecut, însă, în aceeaşi perioadă, agricultura atrăgea cele mai multe preferinţe.

O parte dintre întreprinzători, cei tineri, au fost ajutaţi de stat să pornească o afacere.

Anul acesta, fondurile alocate de autorităţi în cadrul programului pentru IMM-uri s-au redus însă până la 25 de milioane de lei.

Firme nou înfiinţate

                        Februarie 2012             Februarie 2013

Comerţ              2.514                           3.152

Transporturi     522                              563

Agricultură        11.849                         487

Sursa: ONRC

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri