Afaceri împovărate de taxe. Antreprenorii cer credite mai ieftine și taxe mai mici

Data publicării:
credite

Antreprenorii spun că băncile ar trebui să ofere dobânzi mai mici, ca să încurajeze dezvoltarea afacerilor.

Finanţarea de la bancă este inaccesibilă antreprenorilor care nu au experienţă. Ar trebui creată o strategie pentru antreprenorii la început de drum, care să aibă o dobândă preferenţială”, spune Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor.

În prezent, dobânzile la creditele de investiţii sunt la un nivel ridicat, de peste 10%. Bancherii promit, însă, ieftinirea împrumuturilor.

În momentul în care vor fi solicitări de credite bancabile, atunci băncile se vor întrece în a reduce marjele”, spune Radu Gheţea, preşedintele unei bănci comerciale.

Antreprenorii se plâng că taxele prea mari pe forţa de muncă şi schimbările legislative îi fac să fie extrem de prudenţi când este vorba de noi investiţii.

„Mă aştept de la stat să aibă o reglementare mai puternică, adică să se limiteze la partea de reglementare astfel încât să urmărească ca aceste colectări să fie corecte, decât să crească taxele în mod excesiv”, spune antreprenorul Dragoș Petrescu.

În primele şapte luni ale anului s-au înfiinţat cu 25% mai puţine firme. Numărul insolvenţelor s-a redus cu 30%.

Fondurile europene ar fi o soluţie de finanţare, susţin specialiştii prezenţi la Conferinţa Naţională a Antreprenorilor.

„Sunt doar măsuri. Sunt binevenite, dar important e să se concretizeze cât mai rapid, pentru că altfel numărul de insolvenţe în rândul antreprenorilor va creşte”, spune Cristina Chiriac.

Firmele din comerţ, construcţii şi din industria prelucrătoare rămân cele mai expuse riscului de a intra în incapacitate de plată. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri