Sari la conținut

Afacerile medicale ale familiei primarului Oprescu, în creștere, dar sursă de pierderi

 

În 2014, cifra de afaceri totală s-a situat la 15,5 milioane lei, creșterea din 2015 fiind dată de Metropolitan Hospital, aflat la primul an complet de funcționarem , potrivit datelor de la Ministerul Finanțelor, potrivit Profit.ro.

Cele două clinici private Centrul Medical Academica au înregistrat scăderi ale cifrelor de afaceri comparativ cu 2014 și au trecut pe pierderi.

Astfel, firma Medical Prestige, prin care este deținut centrul medical din strada Pitar Moș, a raportat anul trecut afaceri de 8,64 milioane lei (1,95 milioane euro), în scădere cu 9,3%, și a trecut pe pierderi, de aproape un milion lei.

Și afacerile firmei Anais Medical Center, prin care este deținut Centrul Medical Academica din zona pieței Charlles de Gaulle, s-au redus cu 17,7%, la 4,21 milioane lei (948.000 euro), și au trecut pe pierderi de 485.000 lei (110.000 euro).

În acționariatul Medicable Life Hospital figurează ca acționari tot o firmă înregistrată în Cipru, Medicable Limited cu 80% din acțiuni, iar Farmvil Media – 20%, administrator fiind Dorin-Gelu Oprescu, fratele primarului general al Capitalei. Farmvil Media este deținută de Mădălina-Luana Titacu, care apare și pe lista de donator pentru Campania candidatului inde-pendent Oprescu Sorin Mircea la președinția României la alegerile 22 noiembrie 2009.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, acționarii Medical Prestige sunt Dorin-Gelu Oprescu - 50%, Mircea -  Sorin Oprescu (fiul primarului) - 25% și Galea Gizella (25%). Acționarii Anais Medical Center sunt o firmă înregistrată în Cipru, Laramed Limited - 70% și Adam Valentina - 30%.